SVIJET OVO NE PAMTI: Nevjerojatan uspjeh Hrvata, tko ovo još može! Napravili nešto što nitko nije očekivao

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatska uživa u posebnom teniskom danu na Olimpijskim igrama u Tokiju. Zaslugom sjajnih muških parova već se slave zlato i srebro, a odluka o vlasnicima past će sutra u finalu u kojem će se sresti kumovi i dobri prijatelji Marin Čilić i Ivan Dodig na jednoj, a ove godine nezaustavljivi Nikola Mektić i Mate Pavić na drugoj strani mreže.

Od osam ujutro do kasnog prijepodneva po našem vremenu, prvo su u akciji bili Čilić i Dodig koji su pobijedili Novozelanđane Marcusa Daniella i Michaela Venusa, dok su nedugo potom završetka tog meča svoj put prema finalu počeli graditi Mektić i Pavić, pobijedivši u dva seta  Amerikance Austina Krajiceka i Tennysa Sandgrena.

Dva hrvatska para osigurala su veliko slavlje, a pritom su ostvarili uspjeh kakav se na olimpijskim teniskim turnirima nije dogodio u prošlom stoljeću.


Prije ovog sjajnog dana za hrvatski tenis, posljednji susret dva para iz iste zemlje u olimpijskom finalu dogodio se 1908. u Londonu, kada su se susrele dvije britanske kombinacije. Od toga je prošlo već 113 godina!

Osim te olimpijske godine, još samo jednom dogodilo se da dva muška para iz iste zemlje igraju u borbi za zlato. Bilo je to 1904. u američkom St. Louisu, kada su se, kao i u Londonu, veselile dvije domaće kombinacije, s Amerikancima u finalu na obje strane mreže.Veliki ponos

Ovaj uspjeh učinio je oba hrvatska para vrlo ponosnima. U potrazi za olimpijskom medaljom, takve emocije je jučer jako dobro opisao Ivan Dodig, koji je u objavi na Instagramu napisao koliko mu znači slavlje sa svojim kumom Marinom Čilićem, dobrim prijateljem s kojim donosi ponos i njihovom Međugorju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivan Dodig (@ivan_dodig)

Facebook Comments

Loading...
DIJELI