Svi idu dalje: I Dinamo i Hajduk i Osijek u zadnjem pretkolu!

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Nevjerojatan tjedan hrvatskog klupskog nogometa. Nikad se do sada nije dogodilo da su u posljednjoj fazi europskih klupskih natjecanja bila čak četiri naša kluba.

Prvi je posao završio Dinamo koji je preživio gostovanje u Norveškoj i izborio play-off Europske lige. U uzvratu nije bilo golova pa je hrvatski predstavnik prošao dalje zbog pobjede 2:1 iz prve utakmice.

Zagrebački klub imao je čak 19 udaraca prema domaćem golu, ali su samo četiri išla u okvir gola. Soudani, Fernandes i društvo su se ispromašivali, a na kraju su mogli biti kažnjeni. Srećom nisu kao ni Rijeka dan ranije.

 

Sastavi: 

Odd: Rossbach – Ruud, Semb Berge, Hagen – Samuelsen, Nielsen, Berg – Riski, Occean, Mladenović.
Dinamo: Livaković – Stojanović, Benković, Sigali, Lecjaks – Moro, Antolić – Soudani, Ćorić, Fernandes – Hodžić.

Hajduk je pobijedio pred punim Poljudom nekoć slavni Danski Brondby sa 2:0 i izborio doigravanje za Europa ligu! Nakon 0:0 u prvoj utakmici, Splićanima je prolaz osigurao Ante Erceg koji je u samo četiri minute dvaput pogodio mrežu.

HAJDUK: Stipica – Juranović, Nižić, Borja, Memmola – Hamza, Kožulj, Savvas – Vlašić, Erceg – Futacs



BRONDBY: Ronnow – Larsson, Hermannsson, Rocker, Crone – Fisker Jensen, Norgaard, Vigen – Wilczek, Mukhtar, Halimi

Carrillova momčad je ove sezone igrala sedam i ostvarila pet pobjeda i dva remija sa gol razlikom 11:4.

Sve je na kraju začinio Osijek senzacijom i pobjedom i u drugoj utakmici nad nizozemskim velikanom PSV-om sa 1:0 golom Bočkaja u 25.minuti. Pred više od 15 tisuća navijača, nogometaši Zorana Zekića su ostvarili možda i najveći rezultat u povijesti kluba.

U ždrijebu play-offa Dinamo je u najboljoj poziciji jer je jedini od hrvatskih predstavnika nositelj. Tako, prema dosadašnjim utakmicama, može igrati protiv težih suparnika kakvi su Videoton, Crvena Zvezda, AEK, Utrecht ili Vardar, ali i lakših kao što su Altach, Škendija, Skenderbeu, Viitorul, FH, AEK Larnaca, Suduva…

Hajduk i Osijek nemaju status nositelja pa mogu izvući niz europskih velikana. Potencijalni suparnici su im Zenit, Milan, Dinamo Kijev, Ajax, Fenerbahce, Everton, PAOK, Plzen, Red Bull, Club Brugge, Krasnodar, Legia, Ludogorec… Zastrašujuća imena i nekoliko klubova koji bi mogli igrati veliku ulogu čak i u Ligi prvaka…
Ždrijeb je u petak od 13 sati.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI