SVE ĆE STATI U ZADNJIH 60 MINUTA: Kauboji navijaju za fair-play i naš put u Tokio!

Foto: Profimedia

Sve je što se rukometnih kvalifikacija za OI u Montepelieru stalo u današnjih 60 minuta. Nakon jučerašnje dramatične pobjede nad Portugalom 25:24 danas od 18.30 sati (RTL) igra protiv Tunisa. No sama pobjeda nam ne osigurava automatski prolazak na olimpijski turnir u Tokiju. Moramo se uzdati i u domaćine Francuze i njihov pošteni pristup večerašnjoj utakmici protiv Portugala.

“Prilika se otvorila, treba ju prihvatiti objeručke, radi se o trkačkoj ekipi, obranom se dobivaju ovakve utakmice. Poštenje Francuske i Portugala? Apsolutno. Francuzi su reprezentacija jednog renomea i svakako će igrati sa sto posto snage” – rekao je izbornik Horvat.

A kakva je zapravo računica za prolazak u Tokio?  Probat ćemo biti što jednostavniji u pojašnjenju.

Pobjeda Francuske vodi nas na Olimpijske igre, ali vodi nas i pobjeda Portugala. No, Portugalci moraju dobiti s više od sedam razlike. Ako dobiju s manje od sedam golova razlike, Hrvatska ispada.

Jučer smo bili na rubu ispadanja odnosno neodlaska na OI no čudeseno smo se vratili i kupili si novu šansu, no najgore je što i dalje ne ovisimo sami o sebi. No uzdamo se u temeljni postulat sporta- fair play



Facebook Comments

Loading...
DIJELI