SVAKOJ SERIJI DOĐE KRAJ: Nakon 14 utakmica bez poraza i Bilić pognute glave napustio stadion

screenshot/skysport

Došao je kraj sjajnoj seriji hrvatskog trenera Slavena Bilića koji vodi WBA u Championshipu. U susretu 25. kola ovog natjecanja West Bromwich Albion, kojeg vodi hrvatski nogometni stručnjak Slaven Bilić, na svom terenu izgubio od Middlesbrougha sa 0-2 upisavši prvi poraz u posljednjih 15 kola.

Posljednji i do sada jedini poraz ove sezone WBA je doživio od Leeds Uniteda početkom listopada (0-1), a potom je spojio devet pobjeda i pet neodlučenih ishoda.

Middlesbrough je do treće uzastopne pobjede stigao golovima Daniela Ayale (19) i Michaela Fletchera (90+4). Za WBA je posljednjih pola sata igrao hrvatski veznjak Filip Krovinović.

Poraz Bilićeve momčadi iskoristio je Leeds United koji je u ‘ludom dvoboju’ na gostovanju pobijedio Birmingham City sa 5-4 i probio se na vrh ljestvice.

Leeds je vodio 2-0, 3-2 i 4-3, no domaćin se uporno vraćao, a kada je Lukas Jutkiewicz zabio za 4-4 u prvoj minuti sudačke nadoknade činilo se kako će utakmica završiti bez pobjednika. Međutim, Wes Harding je u petoj minuti nadoknade zatresao vlastitu mrežu za važnu pobjedu gostiju.



Strijelci za Leeds bili su i Helder Costa (15), Jack Harrison (21), Luke Ayling (69) i Stuart Dallas (84), dok su strijelci za Birmingham bili Jude Bellingham (27), Jutkiewicz (61, 90+1) i Jeremie Bela (83).

Leeds je preuzeo vodstvo na ljestvici sa 51 bodom, koliko ima i WBA na drugoj poziciji, ali uz slabiju razliku pogodaka. Direktan plasman u Premiership vode prva dva mjesta, dok će još četiri kluba igrati u dodatnim kvalifikacijama. Fulham na trećem mjestu ima 42 boda.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI