Sva tri naša predstavnika, Dinamo, Hajduk i Osijek nisu uspjeli u misiji Europska liga

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Dinamo je prvi puta nakon 2007. ostao bez nekog od europskih natjecanja

Iako je posljednjih mjeseci bilo puno optimimizma u našem nogometu na međunarodnoj sceni, a neki su čak najavljivali da će dalje sva četiri naša predstavnika, bbrutalna realnost spustila nas je na zemlju.

Dinamo, Hajduk i Osijek zapeli su na zadnjoj stepenici za ulazak u Europsku ligu, dok se jedino Rijeka uspjela plasirati u to natjecanje, iako je „pucala“ na Ligu prvaka.

U četvrtak navećer najviše je razočarao Dinamo koji, iako je u Maksimiru odigrao samo 1:1, slovio za velikog favorita u uzvratu protiv Skenderbeua. Modri i trener Cvitanović najavljivali su uragan, a iako su od 78. minute imali i igrača više konačni rezultat bio je ništa-ništa. Dinamo je igrao jalovo tek nešto agilnije u drugom poluvremenu i samoj završnici utakmice, ali bili su to stihijski napadi.

Tako je već početka jeseni možemo reći da je Dinamova sezona promašena. Ovo je prvi puta nakon deset godina da Modri neće igrati u nekom od europskih natjecanja.

Za razliku od Dinama Hajduk je pred prepunim Poljudom pružio dostojan otpor favoriziranom Evertonu. Štoviše Hajduk je imao šansu napraviti senzaciju, ali ju je sam uprskao. Bijeli su poveli sjajnim golom Ercega pred kraj prvog poluvremena i onda sami sebe „ubili“. Naime, u prvim sekundama nastavka primili su gol sa gotovo 40-ak metara, a strijelac je bio Sigurdsson. Rasplinuli su se snovi kao mjehur od sapunice. No, Hajduk je i dalje napadao, izborio i jedanasterac kojeg je Said zapucao, promašio. I završilo je 1:1. U prvoj utakmici bilo je, podsjetimo, 2:0 za Everton.



Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Naš treći predstavnik Osijek bio je blizu senzacij, ali ni njegovi nogometaši nisu upjeli. u  uzvratnoj utakmici protiv bečke Austrije u St. Poltenu  naš je predstavnik pobijedio s 1-0 pogotkom Bobana, no kako je u prvom dvoboju bilo 2-1 za Bečane to je zbog pogotka u gostima Osijek eliminiran.

U ne odveć atraktivnoj utakmici bečka se Austrija opredijelila za čuvanje rezultata, što joj je išlo na ruku sve do 62. minute kada je mudražija asistirao Bobanu koji je krasno primio loptu i postigao pogodak vrijedan nade. Boban je samo nekoliko minuta kasnije imao veliku prigodu postići i  drugi pogodak , u 80. minuti  posve sam i neometan glavom je tukao pokraj gola, a to je zaista vila velika prigoda.

Austrijanci suse posve povukli, grčevito se braneći, Osijek jestihijski napadao, no šanse nije stvarao.

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Tako da zaključimo, čast hrvatskog nogometa u Europi branit će Rijeka, a s kim će biti u skupini saznat ćemo u petak u podne.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI