SUTRA SE OKUPLJAJU VATRENI! Veliki dan za izbornika Dalića i igrače: Evo kad idu u audijenciju papi Franji uoči završnice Lige nacija

Foto: Guliver/AP Photo/Andrew Medichini

Hrvatska nogometna reprezentacija sutra se okuplja u Zagrebu, nakon čega slijedi u 14 sati polazak za Rijeku, gdje počinje završnu operaciju “Liga nacija”. “Vatreni” će u ponedjeljak u 18 sati imati otvoreni trening za medije, a na Rujevici će u večernjem terminu trenirati i iduća četiri dana.

Delegacija Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) u kojoj će biti i reprezentativci će u petak u 7.55 s krčkoga aerodroma odletjeti u Rim na audijenciju kod pape Franje, a bit će to prvi put da će Sveti Otac primiti hrvatsku reprezentaciju i udijeliti joj blagoslov.

Povratak je previđen u poslijepodnevnim satima pa će “Vatreni” nakon susreta s papom još odraditi i trening na Rujevici. Dalićeve odabranike treninzi očekuju i subotu, nedjelju te ponedjeljak kada je u 17:00 predviđen let za Rotterdam.

U Nizozemskoj je predviđen trening u utorak u Varkenoordu, sportskom kompleksu Feynordoove akademije, koji se nalazi pored stadiona De Kuip na kojem će u srijedu, 14. lipnja u 20.45 sati snage odmjeriti Nizozemska i Hrvatska.

Foto: Guliver/Giuseppe Maffia 37160121

“Vatrene” u Varkenoordu očekuju i treninzi u četvrtak i petak, a nakon toga zavisno o ishodu polufinala. U slučaju pobjede, Dalićeve trupe ostaje u Rotterdamu do nedjelje i susreta za prvo mjesto, a u slučaju poraza, u subotu sele u 200 km udaljeni Enschede gdje je u nedjelju utakmica za treće mjesto.



Izbornik Zlatko Dalić je pozvao 24 igrača uz sedam pretpoziva, a do 5. lipnja u 23:59 sati UEFA-i će biti poslana završna lista sa 23 igrača, a sutra će se u zagrebačkom hotelu Sheraton okupiti dio reprezentativaca.

S obzirom na to da sa suigračima u milanskom Interu igra finale Lige prvaka protiv Manchester Cityja u Istanbulu u subotu od 21 sat, najduže će se čekati Marcela Brozovića.

U slučaju ozbiljnih ozljeda ili bolesti, igrači iz konačnog sastava mogu biti zamijenjeni do prije prve utakmice, nakon dozvole liječničke komisije UEFA-e.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI