SUKOB DVOJICE TITANA U POLUFINALU! Samo jedan od njih može ući u finale i doći u priliku da okruni svoju karijeru

Foto: Guliver Image/Peter Byrne

Hrvatska zna protivnika u polufinalu Svjetskog prvenstva u Katru! Vatreni će se u utorak u 20 sati po našem vremenu sresti s Argentinom, koja je u jako napetom četvrtfinalu poslije raspucavanja s 11 metara stala na put Nizozemskoj, s dvije obrane golmana Emiliana Martineza u trenucima odluke.

Tako če se Hrvatska za ulazak u finale boriti s velikom nogometnom nacijom, još jednim južnoameričkim velikanom, nakon pobjede protiv moćnog Brazila. U povijesti međusobnih utakmica, svaka momčad ima po dvije pobjede, a jedan susret završio je remijem.

U posljednji dvoboju Vatreni su u ljeto 2018. s velikih 3:0 u skupini pobijedili Argentinu na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, gdje je Hrvatska izborila povijesno finale protiv Francuske.

Foto: GuliverImage/AP Photo/Jorge Saenz

Do raspucavanja se došlo s 2:2 nakon produžetaka, a u dodatno razdoblje ušlo se nakon što su Argentinci do 83. minute vodili s 2:0. Važnu ulogu u dolasku do vodstva imao je Lionel Messi, koji je u prvom dijelu pokazao svoju klasu odličnom asistencijom za gol Nahuela Moline za 1:0 u 35. minuti.

Bila je to Messijeva lopta ‘s očima’ koja je probila protivničku obranu prije nego je Molina zabio za vodstvo. U drugom poluvremenu, Messi je ponovno uzeo stvari u svoje ruke nakon što je 20-ak minuta do kraja Marcos Acuna bio srušen u kaznenom prostoru.



Iako mu penali nisu uvijek pouzdani, argentinski virtuoz je ovom prilikom obavio posao zabivši za 2:0 u 73. minuti. Poslije argentinskog povećanja prednosti, Nizozemci su se vratili u igru golom Wouta Weghorsta u 83. minuti, nakon toga su tražili i drugi gol, a uspjeli su ga zabiti u velikoj drami duboko u sudačkoj nadoknadi koja je trajala više od 10 minuta.

U 11. minuti nadoknade je za 2:2 zabio Weghorst, koji je time postao veliki junak svoje momčadi. Prije izjednačujućeg gola, još u fazi susreta prije duge nadoknade, Nizozemci su ‘poludjeli’ nakon oštrog starta Leandra Paredesa i napucavanja lopte u smjeru klupa.
Letjele su i šake u naguravanju, ali sve je prošlo sa samo jednim žutim kartonom, za Stevena Berghuisa zbog naguravanja. U dodatnih 30 minuta, svoje šanse imali su i jedni i drugi, a Argentina će najviše pamtiti priliku koju u 115. minuti nije iskoristio Lautaro Martinez. Nedugo potom probao je i Enzo Fernandez, čiji je udarac od bloka otišao preko gola, u korner, a Fernandez je na ulasku u sudačku nadoknadu pogodio i stativu.

Nedugo potom vratar Martinez je ponovno bio u prvom planu. Njegove dvije obrane rano u raspucavanju približile su Argentinu prolasku dalje, a potom su posao obavili suigrači koji su doveli svoju momčad do cilja – do polufinala 13. prosinca u 20 sati u kojem čeka Hrvatska!

Facebook Comments

Loading...
DIJELI