STUPIO U NEPRIMJEREN KONTAKT S MALOLJETNIKOM (13): ‘Ja nisam pedofil! Se*s je za mene bio samo početak, iako sam heterose*sualan, ulazio sam u homose*sualne odnose’

Foto: Guliver/Michael Baucher/Panoramic

Bruno Martini, nekadašnji francuski reprezentativni golman, koji je u rukometu bio aktivan i nakon završetka igranja, između ostalog, kao prvi čovjek ligaškog natjecanja u Francuskoj, bio je u neprimjerenom kontaktu s maloljetnikom, kojeg je pozvao k sebi nakon što su se spojili na internetu i potom mu se razotkrio, šokirajući 13-godišnjeg dječaka.

Martini se potom našao pod teškom optužbom zbog koje je završio na sudu, a na kraju tog postupka, u siječnju je osuđen samo uvjetnom zatvorskom kaznom na godinu dana, ali  posljedice koje su za njega ostale nakon onog što je napravio su ipak bile puno teže, a o tome se ovih dana otvorio u medijskom istupu u svojoj zemlji.

“Nije sporno da je riječ o 13-godišnjem dječaku, ali ja to nisam znao, od toga sve počinje”, rekao je bivši rukometni golman, a morao je objašnjavati i još nešto, optužbe da je razmjenjivao i kod sebe imao fotografije s osjetljivim sadržajem na kojima su maloljetnici.

“Policija je to istraživala dvije i pol godine. Došli su i u pretres mojeg doma pri kraju siječnja, bilo je to u Parizu, pretraživali su i dom moje bivše žene u kojem s kćeri živi u Heraultu, uzeli su računala, telefone, USB ‘stickove’… Nisu našli ništa”, dodao je Martini.

U javnom istupu, bivši dvostruki svjetski prvak branio se i od najteže optužbe koja mu je bila stavljena na teret zbog koje je trajno obilježen u javnosti.



“Ja nisam pedofil. To će zvučati kao opravdanje, ali to je istina”, tvrdi bivši rukometni golman, a dodao je i zbog čega je tražio izlaz u intimnim odnosima s drugima, što ga je dovelo i do kontakta s 13-godišnjim dječakom za kojeg je, kako kaže, bio uvjeren da je puno stariji.

Foto: GuliverImage/JBAutissier/Panoramic

Sve je počelo za vrijeme širenja pandemije koronavirusa. Martini se prisjetio da se tada povukao u sebe, a kaže da je tada mogao krenuti i u gorem smjeru nego su bili spolni odnosi, što je za njega bio svojevrsni ispušni ventil.

“Mogao sam potonuti u nasilje, alkohol ili drogu. Za mene je se*s bio početak, to nije bila završna postaja. Radio sam stvari koje meni nisu svojstvene. Iako sam heterose*sualan, ulazio sam u homose*sualne odnose”, priznao je Martini te dodao kako nije išao za maloljetnicima, a kaže da je tako bilo i u situaciji s 13-godišnjakom koja je odjeknula.

“Da sam tražio maloljetnike, išao bih na TikTok, jedan policajac mi je objasnio da tako obično postupaju oni koji žele ‘namamiti’ maloljetne. Išao sam na Snapchat, tamo gdje ima više odraslih”, poručio je Martini, dodajući i da je 13-godišnjak prvi kontaktirao njega, a ne obratno.

“Kada sam saznao da je to 13-godišnjak, a ne mlađa odrasla osoba, kao što sam mislio, ostao sam zapanjen. Nakon toga sam se osjećao i posramljeno, silno sam se sramio”, kazao je Martini. Posljedice ostaju, njih se neće uspjeti riješiti, a toga je i svjestan.

“Sada idem prema pune 53 godine, a život mi je uništen. Tu nemam iluzija, u rehabilitaciju ne vjerujem, to ne postoji. Ako na internetu upišete moje ime, mislite li da će se prvo pojaviti – Bruno Martini, dvostruki svjetski prvak? Ne, bit će to ova priča.

Ako jednog dana budem imao unuke, ako ih budem mogao vidjeti i ako me budu pitali što sam radio za života, odgovor će biti da sam se razotkrio pred 13-godišnjim dječakom. To je užasno”, zaključio je bivši francuski rukometni golman.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI