ŠTRAJK U KANADSKOJ REPREZENTACIJI: Nogometaši odbili treninge i nastup s Panamom, a sve zbog jednog razloga

Foto: Screenshot

Nogometaši kanadske reprezentacije odbili su treninge u petak i subotu, a u nedjelju su odbili i nastup protiv Paname, sve dok se ne riješi spor s tamošnjim nogometnim savezom oko novčanih naknada.

Naime, igrači dogovor oko raspodjele novca zarađenog plasmanom na Svjetsko prvenstvo traje već mjesecima. Kanadski nogometni savez time je zaradio 10 milijuna dolara, dok igračima nudi 10 posto iznosa.

S strane, igrači traže najmanje 40 posto.

“U ožujku smo pokrenuli razgovore o ugovoru s Canada Soccerom. Zbog toga što su čelnici odgađali pregovore i uzimali godišnji odmor, pregovarački proces se nepotrebno odugovlačio. Zbog toga smo, iako nevoljko, odlučili ne igrati našu utakmicu protiv Paname”, rekli su igrači.

Prvotno se utakmica trebala igrati protiv Irana, ali taj susret je otkazan, s čime se složio i kanadski premijer Justin Trudeau. Pretpostavlja se da je tako odlučio nogometni savez zbog pritiska političara i obitelji stradalih nakon rušenja zrakoplova u siječnju 2020. od strane Iranske revolucionarne garde u blizini Teherana.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI