STRAHONJA DAO ZA PRAVO JOVIĆU: ‘VAR se nije trebao uključiti, penala za Hajduk nije bilo, pitanje je tko mu je sugerirao provjeru

Foto: Screenshot/HRT

Sudački ekspert Mario Strahonja komentirao je u emisiji ‘Stadion’ sporne situacije iz dvoboja Osijeka i Hajduka i odluke suca Frana Jovića koje su izazvale velike reakcije.

Komentirao je dvije goruće situacije, najprije iz 17. minute u kojoj je Žaper startao na Krovinovića, a sudac Fran Jović pokazao na bijelu točku za bijele da bi nakon toga istu odluku promijenio.

“Vrlo energično je pokazao, bio je dobro postavljen. Vidio je kontakt i pokazao je na bijelu točku. No potpuno je jasno da je Krovinović naglasio taj pad. Postoji i pitanje tko je sugerirao provjeru. Ako je to bila sugestija VAR sobe, onda to nije bilo dobro jer ovo ne spada u kategoriju za pregled snimke. Ako je sudac sam išao pogledati VAR, sve je po pravilima”, kazao je Strahonja.

Druga situacija  koje je izazvala kaos je ona u 30.minuti kad je  dosuđen kazneni udarac za Osijek nakon intervencije VAR-a. No prije toga  Kristijanu Lovriću drugi žuti zbog pada i simuliranja u kaznenom prostoru.

“Ovdje je potpuno jasno da je Jović bio pod dojmom prve odluke. On je bio uvjeren da se radi o simuliranju, no već po prvom pregledu je potpuno je jasno da nema simuliranja nego da se radi o čistom gaženju. Vrlo dobra reakcija VAR-sobe, ovo je bila jasna i očigledna pogreška”.Dotaknuo se i VAR-a. Smatra kako bi trebalo promijeniti neka pravila.

“Vidite ovaj prekršaj na Lovriću. Da se to dogodilo izvan šesnaesterca, VAR se ne bi mogao uključiti, a on bi bio isključen. Treba mijenjati određeni protokol”, kazao je Strahonja.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI