STOCKHOLM DOLAZIMO: Hrvatska s drugog mjesta ide u polufinale EURA!!

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Hrvatska rukometna reprezentacija odigrala je posljednji susret druge faze natjecanja u Beču protiv reprezentacije Španjolske te je završilo podjelom bodova. Rezultat 22-22.

U prvom poluvremenu, igrala se gol za gol gdje su Španjolci ima konstantnu prednost od gol razlike. Nismo dobro krenuli, promašio je Mandić čisti kontranapad.

U jednom trenutku Španjolska je imala dva igrača manje na terenu i u 13. minuti Hrvatska je prvi put povela na utakmici. Šego je bio na visini zadatka i zaustavljao je napade.

U 19. minuti, Hrvatska se prvi put odvojila na dva gola razlike, zabio je Šipić.

Lino Červar u 23. minuti zvao je time-out jer je kriza u napadu očigledno s obzirom na to da Hrvatska nije zabila gol čak tri i pol minute.



Prvo poluvrijeme je završilo s pogotkom razlike Španjolske. Na odmor se otišlo rezultatom 12-11.

No ono što se počelo događati u drugom poluvremenu nismo očekivali od naše reprezentacije. Isto kao i protiv Njemačke, Hrvatskoj se pojavila crna rupa – to je Španjolska iskoristila i rade seriju 5-0 i odvojili su se na visokih šest pogodaka razlike.

U 45. minuti Španjolska je vodila 20-14 i djelovalo je kako će Hrvatska izgubiti prvi put na prvenstvu.

I kada smo očekivali poraz naše reprezentacije, uslijed je hrvatski uragan. Serija Španjolaca prestala je golom Duvnjaka sa sedam metara. Zatim smo i ukrali loptu te iz kontra napada zabili pogodak.

Šego je i dalje bio na visini zadatka pa je tako u 42. minuti obrani čistio zicer. Do kraja utakmice Hrvatska je nadoknadila zaostatka golom Marića u 55. minuti.

Stručni stožer i navijači ostali su nijemi nakon sudara Igora Karačića i Dušebajeva gdje je naš reprezentativac napustio teren uz pomoć liječničke ekipe.

Do kraja utakmice, Hrvatska i Španjolska zabili su po jedan pogodak te je završilo remijem.

Najbolji igrač utakmice proglašen je naš Igor Karačić koji je zabio nevjerojatnih deset pogodaka.

Španjolska tako odlazi s mjesta broj jedan iz naše skupine dok će Hrvatska polufinale dočekati s mjesta broj dva.

Protivnika ćemo saznati nakon utakmice Norveške i Slovenije. Obje reprezentacije su prošle dalje, samo treba vidjeti koga ćemo dočekati u Stockholmu.

Autor: Edwin Nicky Džemidžić 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI