ŠTO JE IZAZVALO TRAGEDIJU? Istina na gotovo 2.000 stranica, odgovor stiže uskoro

Screenshot

Prošla je godina dana od helikopterske nesreće u kojoj je život izgubio Kobe Bryant, a među smrtno stradalima bila je i 13-godišnja Gianna Bryant, kći košarkaške legende. Tragedija koja se dogodila 26. siječnja 2020. šokirala je svijet sporta, ali i širu svjetsku javnost, a ubrzo nakon toga pokrenuta je istraga kako bismo dobili odgovor na sva pitanja što se dogodilo.

Let je započeo u Orange Countyju u Kaliforniji, trebao je završiti u gradu Camarillu, no vijest o tragediji obišla je svijet nakon pada helikoptera u blizini Calabasasa, 48 kilometara sjeveroistočno od središnjeg dijela Los Angelesa.

Istražitelji su u svojem poslu proveli puno vremena baveći se svim detaljima i okolnostima nesreće. Puna istina trebala bi stići 9. veljače, kada je najavljeno da će biti objavljen cjelokupni izvještaj o istrazi koja je bila vrlo obimna. Dokazi su prikupljeni na 1.852 stranice, s naglaskom na odgovor na pitanje što je točno dovelo do pada helikoptera.

Dio odgovora ranije je stigao zahvaljujući podacima prikupljenima dok je let trajao i nakon što je helikopter pao.

Kontakt pilota helikoptera s kontrolorima leta otkrio je što se zbivalo tijekom leta s tragičnim krajem. Tako znamo da je kobna bila kombinacija lošeg vremena, s oblacima koji su utjecali na vidljivost, te opasan planinski teren koji je doveo do udara helikoptera u planinu.



Izvještaj istražitelja trebao bi otkriti još više, to najavljuje dokazni materijal koji je prikupljen, a s time ćemo dobiti i potpunu istinu o tragediji koja se dogodila prije 12 mjeseci.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI