Što i izbornik i igrači moraju naučiti o islandskom nogometu? Odgovor je lak – moraju naučiti pošten pristup utakmici

Koliko je neozbiljno Hrvatska ušla u utakmicu svjedoči i izmjena koju je učinio izbornik Ćaćić u 89. minuti. "Krao" je vrijeme i iz igre vadio Mandžukića i stavljao Santinija. Što znači da je naš izbornik bio uvjeren da je bod siguran. Ukrasti će malo vremena i to je to. U istom trenutku islandski izbornik maše rukama svojim igračima i sve ih tjera prema naprijed, On traži pobjedu, on je želi, a Ćaćić je ne želi.

Evo, doživjeli smo i mi Island. Baš kao i Englezi na prošlom Euru, nećemo napisati da su nas pobijedili ribari i vulkanolozi, nego su nas pobijedili pravi profesionalni nogometaši koji su utakmicu shvatili ozbiljno. Dočim su Hrvati ušli u utakmicu kao da su došli na korzo, a Islanđani su izgarali do temelja.
Koliko je neozbiljno Hrvatska ušla u utakmicu svjedoči i izmjena koju je učinio izbornik Ćaćić u 89. minuti. “Krao” je vrijeme i iz igre vadio Mandžukića i stavljao Santinija. Što znači da je naš izbornik bio uvjeren da je bod siguran. Ukrasti će malo vremena i to je to…
Ah, ne! Ne ide to tako.
U istom trenutku islandski izbornik maše rukama svojim igračima i sve ih tjera prema naprijed, On traži pobjedu, on je želi, a Ćaćić je ne želi.
Pa, jel nama prihvatljivo da u zadnjoj minuti utakmice Island želi pobjedu, a Hrvatska je presretna bodom.
Što je odigrao Island protiv Hrvatske? Ništa posebno. Za pobjedu mu je Hrvatska sama stavila glavu na poziciju za smaknuće. Pobjedu Islandu donijela je borbenost, želja i pošten pristup.
U naših nogometaša, osim kod Modrića, nije bilo poštenog pristupa.
Izgleda da kao nogometna sila, kako si umišljamo, imamo i te kako puno učiti od Islanđana. Sjetimo se njihovog izbornika koji je u zadnjoj minuti tjerao igrače prema naprijed! Ta scena je oličenje ove utakmice i filozofije trenera koji su bili na klupi.
Eh, Ante Ćaćiću, mali mačiću…

Facebook Comments

Loading...
DIJELI