STIŽE LI TO NEOČEKIVANI PREOKRET? Neredi odveli torcidaše u pritvor, no sutra bi neki mogli izaći iz pritvora

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Kao što su navijači osumnjičeni za izazivanje nereda i sudjelovanje u napadu na policajce na benzinskoj kod Desinca pred sutkinje Županijskog suda u Velikoj Gorici dovođeni u skupinama tako će i o žalbama na određivanje istražnog zatvora sutkinje odlučivati u više navrata, javljaju 24 sata.

“Žalbe odvjetnika za prvih 11 istražnih zatvorenika su zaprimljene i Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Velikoj Gorici koje se sastoji od tri sutkinje koje prethodno nisu odlučivale o određivanju istražnog zatvora podnositeljima žalbi povuklo se na vijećanje”- rekla je glasnogovornica Županijskog suda u Velikoj Gorici sutkinja Kornelija Kallay – Blažeković.

Sve bi trebalo bito poznato u petak u  poslijepodnevnim satima.

Prihvati li prijedloge branitelja da se istražni zatvor njihovih klijentima zamijeni mjerama opreza poput redovitog javljanja u policijsku postaju i zabrane odlazaka na nogometne utakmice dio ili svi navijači mogli bi u petak izaći iz istražnih zatvora.

Podsjetimo, nakon sukoba koji se dogodio u blizini odmorište Desinec na autocesti A1, praktički cijeli tjedan trajale su reakcije na teški incident u kojem se i pucalo, s policijskim objašnjenjem kako je situacija bila takva da je posezanje za vatrenim oružjem bilo opravdano. Na drugoj strani su, pak, stizali prigovori da se privodilo i ljude iz kolone automobila u blizini mjesta događaja, a ne samo one koji su sudjelovali u divljanju.



Hoće li sud u Velikoj Gorici uvažiti argumente i udovoljiti zahtjevima odvjetnika barem dijela privedenih? Pitanje se postavilo u nastavku ove sudske priče, a odgovor na njega najavljen je za sutra.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI