STIŽE PRAVA REVOLUCIJA I NEZABILJEŽEN PRESEDAN: UEFA uvodi ogromne promjene, u Ligi prvaka sve skrojeno za bogate!

foto: UEFA.com

Udruženje Europskih nogometnih klubova predstavilo je  novi model kvalifikacija za Ligu prvaka. A kako se doznaje  dva mjesta za plasman u Ligu prvaka dijelit će se i prema povijesnom uspjehu klubova. Ovakav prijedlog još nije viđen i predstavlja svojevrsni presedan u svijetu sporta uopće. Čini se  kako će sezona 2024./25. donijeti dugo najavljivane promjene u natjecanju Lige prvaka.

Tako će se Liga prvaka će se igrati po Švicarskom modelu, što znači kako će sudjelovati 36 ekipa, četiri više od do sada, a tablica će biti formirana po ligaškom modelu, tako da će svaki klub imat će garantiranih najmanje 10 utakmica, do sada je bilo šest.

Nova četiri mjesta, bit će raspodijeljena tako da će dva biti dodijeljena na račun povijesnog uspjeha klubova, ali samo onih koji završe odmah do mjesta koja u njihovim prvenstvima vode u Ligu prvaka. Dvije najbolje plasirane momčadi van mjesta koja vode u Ligu prvaka, a koje imaju najbolji europski koeficijent u posljednjih pet godina, imat će tako direktan plasman u grupnu fazu Lige prvaka.

Jedno mjesto dodijelit će se petoj momčadi lige koja je u tom trenutku najbolja po koeficijentu u Europi, a jedno mjesto bit će određeno kroz kvalifikacije koje će igrati prvaci država među kojima je i Dinamo.

 Sve ove promjene bit će raspravljene tijekom travnja, a u svibnju bi trebale biti i službeno odobrene.
Facebook Comments



Loading...
DIJELI