ŠTIMAC RASTURIO HAJDUK KAO NIKADA! Nemilosrdna kritika odjeknut će Poljudom poput bombe

youtube

Čak mi je to preteško pitanje, kakav je bio derbi”, veli nam u uvodu proslavljeni bivši reprezentativac i bivši izbornik Igor Štimac na upit kakav mu je bio derbi sraz Hajduka i Dinama u Splitu.

Teško je govoriti o utakmici u kojoj vidite tako malo nogometa, igre, planskih napada, konstrukcije. Nije da je nedostajalo želje, ali je kakvoća bila slaba”, dodaje Štimac.

I nastavlja:

Hajduk osim borbenosti i agilnosti nije ništa pokazao. A Dinamo se postavio na način da uvjeren kako će povesti i potom lagano sačuvati prednost, upravo tako je i bilo. Osjetilo se u tim pasovima, izmjenama mjesta i planovima da je Dinamo neprikosnovena momčad. Ma, to smo znali i otprije, tek smo se mogli nadati da će uz agilnost Hajduk pokazati više umijeća, a to nismo vidjeli. Ovakav Hajduk može nadigrati Rudeš, Istru, Goricu već ne, a Dinamo nikako”.

Štimac je kritičar sadašnjeg modela upravljanja klubom i drži da je momčad produkt takvog načina djelovanja.



Isuviše je tu nedorečenih igrača koji ne mogu napraviti iskorak, napredovati”!

Rješenje vidi u mobilizaciji goleme navijačke vojske…

Split se treba sam borit za sebe, ogromnu tihu većinu treba razbuditi”.

Malo smo skrenuli s teme derbija i popričali o ideji izgradnje nacionalnog stadiona.

Odmah da se razumijemo, pristalica sam da reprezentacija igra širom Hrvatske, uostalom, na tome sam inzistirao još kao izbornik. Međutim, nimalo nisam protiv izgradnje novog, nazovite ga kako hoćete, stadiona u Zagrebu. Na kojem bi isto igrala reprezentacija, Dinamo ili ostali zagrebački klubovi. Pročitao sam na vašem mediju tekst uz Dalićevu izjavu oko stadiona i volio bi da svi skupa sagledamo šiti kontekst značenja i važnosti tog krucijalnog projekta za naš nogomet”.

Pojasnite?

Ovako, novi stadion ne znači da će hrvatska reprezentacija igrati isključivo na njemu, ali nam garantira pobjedu nad huliganizmom jer i sam znamo da nova infrastruktura nije plodno tlo za destruktivne skupine. Imati nacionalni stadion ne znači ograničiti se na igranje isključivo na njemu. Ali, izgradnja tog projekta može značiti mnogo, napose u poboljšanju infrastrukture ostslih naših stadionskih objekata, na to mislim i zato mislim da je potrebno ući untaj projekt”, rekao nam je Igor Štimac.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI