STIGLI PROBLEMI U IZGADNJI NAJLJEPŠEG HR STADIONA? Evo što se zapravo oko svega događa!

Screenshot/YouTube

Što se događa s gradnjom stadiona NK Osijek na Pampasu? Svjedoci tvrde da se radovi izvode redovito, skeptici su uvjerenja da sve kasni, a realisti znaju da će stadion biti završen, možda s malim zakašnjenjem…

Kako bilo, u klubu teško možete dobiti informaciju o dinamici gradnje stadiona, tvrdi se da će se uskoro javnosti obratiti mađarski vlasnici. No, isto nije tajna da je upravo dinamika izvođenja radova svojevrsni prijepor. Jer, dosad je bilo nekoliko pauza u gradnji što su skeptici shvatili kao zamaman komad kruha.

No, stadion će biti završen, upravo je nevjerojatno pomisliti da bi se nakon tri četvrtine završenih radova moglo odustati. I za nadati se da će stadion na osječkom Pampasu biti pokretač pozitivnih promjena u Hrvatskoj po pitanju stadionske infrastrukture, iako je i ovo već velika pojava za Osijek i našu Prvu hrvatsku nogometnu ligu.

Službena verzija još uvijek glasi; novi stadion Osijeka trebao bi do prosinca dobiti krov, a otvorenje se očekuje na ljeto 2022. godine. Na YouTubeu se pojavio video trenutačne izgradnje Pampasa.

Osim stadiona, Osječani će dobiti i šest pomoćnih terena na kojima će trenirati mlađi uzrasti, ali i seniorska momčad. Stadion će imati kapacitet od 12 tisuća mjesta, koja će biti u potpunosti natkrivena. Tribine će biti uz teren, pa će doživljaj same utakmice biti veći.
Igrači će na raspolaganju imati prekrasne svlačionice. Unutar stadiona smjestit će se i klupski fan shop te mnoge ugostiteljske ponude.



Stadion će imati četiri zvjezdice prema kriterijima UEFA-e, a kapacitet se može proširiti na 15 tisuća mjesta. To će sigurno dobro doći kada Osijek bude igrao važne europske utakmice, a i reprezentacija je uvijek dobrodošla u Slavoniji.

Činjenica jest da gradnja možda ide i sporije od očekivanja. Ipak, realisti će vam reći da je sve svejedno. Pola godina više ili manje, ali na koncu će Osijek, Slavonija i Hrvatska dobiti stadion kakvog nema, niti je ikada imala.

Mora se pritom znati ca se u Osijeku svakodnevno promatra što se radi i radi li se uopće na i oko stadiona. Neka bude par dana zastoja, a bude, odmah krenu priče. Svako zatišje daje svoje priče. I zatišja je bilo i ovoga ljeta. Od tuda i priče…

Ali, zdanje na Pampasu je poprimilo prepoznatljive obrise, tribine su davno niknule, kao i krov nad njima. Stoji, nadalje priča, da će se možda u konačnici možda promijeniti izvođač radova, sadašnji je Eurokamen. Dogodi li se to biti će lako zaključiti da je greška bila upravo u – dinamici radova. Informaciju o tome ne možete dobiti, ali nitko je uopće ne negira.

Cijeli projekt stoji 50 milijuna eura, a morao bi biti dovršen najkasnije do 8. lipnja 2022. Taj je rok odobrilo Gradsko vijeće Osijeka odgovorivši pozitivno na zamolbu Škole nogometa NK Osijek na pomicanje roka zbog povećanog obujma potrebnih radova, problema koje je pandemija koronavirusa izazvala na njihovu dinamiku, ali i gradnje komunalne i cestovne infrastrukture u tom dijelu grada.

Bio je to drugi pomak datuma dovršetka projekta nakon što je prethodno zbog kašnjenja izdavanja građevinske dozvole te nemogućnosti započinjanja radova u ugovorenom roku – već došlo do jedne odgode. Doista, može li se stadion Pampas dovršiti do sljedećeg ljeta?

Facebook Comments

Loading...
DIJELI