SRPSKI MEDIJI SVOJATAJU NAŠU MEDALJU: ‘Kad Srbić donese medalju Hrvatskoj! Ipak nije htio pod drugu zastavu!’

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Kod “komšija” Hrvatski sportaši na Olimpijskim igrama pobuđuju veliko zanimanje, pošto smo u svojevrsnoj utrci tko će biti uspješniji u berbi medalja, a naravno susjedi vole i malo svojatati naše sportaše.

Tako je medalja koju je osvojio Tin Srbić pobudila naravno veliko zanimanje u Srbiji, a jedan od zanimljivijih naslova je u Blicu: “Kada Srbić donese medalju Hrvatskoj”.

Naravno Tinovo prezime je donijelo takvo zanimanje pa je u dijelu teksta navedeno:


“Momak zanimljivog prezimena je u disciplini preča uspio doći do prve olimpijske medalje u karijeri”.

U nastavku teksta Blic donosi rezime medalja u Tokiju slučajno ispustivši zlata i bronce koje su naši sportaši osvojili.

Tako su iz Blica napisali: “Srbić je Hrvatskoj donio treće srebro, tri zlatne medalje imaju Srbi i još dvije bronce zasad u Tokiju”, bez navođenja ostalih naših medalja.

Uz malo krvi prikaz dosega sportaša Srbi su se sjetili kako je Tin rekao još 2017. godine kako nikada ne bi mogao nastupati za neku drugu državu osim Hrvatske.

“Nisam dobio takve ponude i ne znam što bi me moglo privući da ne nastupam za Hrvatsku. Jednostavno mi je drago da je svirala hrvatska himna, a ne katarska. Ne bih se osjećao ponosno da svira katarska, samo bih čekao da siđem s postolja”, izjavi je tada u emisiji “Presing”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI