SRPSKI MEDIJI: ‘MARKO ŠOKIRAO HRVATE, TO NISU OČEKIVALI! Orlovi imaju prednost kod rođenog Zadranina

YouTube/Screenshot

Danas je krenuo Eurobasket na kojem sudjeluje i naša reprezentacija, a tu je naravno i reprezentacija Srbije i BiH a naslov prvaka brani Slovenija predvođena Lukom Dončićem.

Pomalo iznenađujuće na listi putnika srpske reprezentacije pronašao se Marko Jagodić-Kuridža. Iskusni košarkaš Budućnosti debitirat će na velikim natjecanjima sa punih 35 godina.

Rođeni Zadranin još je prije desetak godina, unatoč tome što je imao hrvatsko državljanstvo, dao je do znanja da će radije izabrati igrati za Srbiju.

“Hrvati ga pitali za koju bi reprezentaciju igrao, a odgovorom ih je šokirao: Marko birao Srbiju, a nije niti sanjao Eurobasket”, donosi priču o njemu Mondo.

“Imam dvojno državljanstvo. Iskreno, trenutno ništa ne očekujem. Mislim da u jednom i drugoj reprezentaciji ima puno kvalitetnijih od mene. Što se tiče reprezentacije, stvarno o tome ne razmišljam”, pričao je 205 centimetara visoki košarkaš po dolasku u zagrebačku Cibonu 2012.godine.No na kraju je ipak priznao za koju bi reprezentaciju više volio zaigrati.

“Za reprezentaciju Srbije”, rekao je s osmijehom na licu. Onda ga je i sam izbornik Svetislav Pešić šokirao pozivom.

“Čekaj, za koju reprezentaciju”, upitao ga je ne vjerujući da je dobio poziv za nastup na Eurobasketu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI