SRPSKA NOGOMETNA LEGENDA ŽESTOKO SE OBRUŠILA NA BALKANSKU LIGU: Pa to je mlaćenje prazne slame, tko bi zaustavio makljažu navijača?

Foto: Profimedia

Dragan Piksi Stojković jedan od najvećih nogometaša u povijesti bivše Jugoslavijem  a danas izbornik reprezentacije Srbije, ne vjeruje u projekt regionalne lige koja bi okupila klubove iz nekadašnje države.

Iako se o tome priča već godinama  potiho pa i naglas spominje, ta ideja ponovno je postala aktualna nakon što je balkansku ligu spomenuo Florentino Perez, jedan od pokretača projekta zamrle europske Superlige.

Po njegovu mišljenju ta je liga teško ostvariva.

Srpski izbornik već dugo sluša o regionalnoj ligi

Razgovarajući za tamošnje medije, srpski izbornik rekao je da o regionalnoj ligi sluša već dugo i da se u toj priči već jako dugo mlati prazna slama. O toj ligi ističe da nema nikakvo mišljenje, kao što ga nema već unatrag 20 godina.

Stojković je kazao da bi regionalna liga među državama nekadašnje Jugoslavije bila opasna jer bi na stadionima bilo teško kontrolirati ako dođe do ‘vatre’ među navijačima i navijačkim skupinama. U drugim, dvoranskim sportovima koji već imaju regionalne lige to se može obaviti jednostavnije, smatra srpski izbornik.



‘ Još nismo spremni’

‘Mislim da za to još nismo spremni’, komentirao je Stojković moguću novu nogometnu regionalnu ligu.

Uz navijački aspekt, srpski izbornik je kao problem spomenuo i organizaciju novog natjecanja, s upitnicima gdje bi bilo sjedište nove lige i tko bi njome upravljao.

U regiji svi više vole svoje

Stojković zagovaranje regionalne lige na prostoru nekadašnje Jugoslavije ne vidi smislenim i zbog toga što su sve države više okrenute svojem nogometu i domaćim natjecanjima.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI