SRNA UOČI HUMANITARNE UTAKMICE: ‘Pokazujem i dokazujem svijetu kako stoje stvari u Ukrajini’

foto HINA/ Damir SENÈAR/ ds

Hajduk u nedjelju igra utakmicu protiv Šahtara iz Donjecka. Uoči utakmice oglasio se i bivši kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna. Za HRT je komentirao cilj utakmice – prikupljanje sredstava za pomoć djeci.

“Osjećaji su pomiješani. Moj osobni plan nije bio da se u ovakvom formatu igra protiv Hajduka, htio sam da to bude na potpuno drugačijem nivou, ali, nažalost, rat je napravio svoje. Kad sam došao posjetiti Hajdukovu akademiju prije mjesec dana, dočekao me gospodin Jakobušić sa svojim suradnicima i dogovorili smo utakmicu. Nezgodan je datum, 1. svibnja, ali nadamo se da će doći dosta ljudi na stadion i da će nas podržati”, rekao je Srna.

Koja je njegova poruka svijetu u ovom delikatnom trenutku za Ukrajinu?

“Ako vidite sve lige svijeta, sve igrače, svi pozivaju na mir. Nažalost, o tome odlučuje samo jedan čovjek, koji je pokrenuo sve ovo. Mi ćemo s naše strane napraviti sve, svi smo aktivni, ja osobno, koji ne volim biti aktivan u medijima, sam zadnjih mjesec dana jako aktivan. Pokazujem i dokazujem svijetu kako stoje stvari u Ukrajini, kakva je situacija u Ukrajini. Jako mi je teško što to moram, ali to je jedini način da se dođe do nekog cilja. Ako je to i jedan milimetar bliže cilju mi ćemo dati sve od sebe da pomognemo koliko god možemo”, dodao je.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI