SRNA RAZOČARAN U FIFA-u: Igrači Šahtara su neumorni, a ovu odluku neće zaboraviti

foto HINA/ Damir SENÈAR/ ds

Uoči utakmice između Real Madrida i Šahtara, Darijo Srna za španjolsku Marcu kazao je kako su igrači ukrajinskog kluba za njega heroji.

“Ponosan sam na ovu momčad, oni su heroji za mene”, istaknuo je.

“Morali smo napustiti Donjeck, naš dom, naš stadion, naš sportski grad 2014. godine. Preselili smo u Kijev, i kad smo se prilagodili, započeo je novi rat. Teško je objasniti naš život od tada do danas. Mi smo klub bez sjedišta i to je najbolnije”, dodaje legendarni hrvatski reprezentativac.

Kazao je kako se do sada igrači nisu žalili ili pokazali umor.

“Nakon treninga smo se autobusom vozili sedam-osam sati do Poljske jer letovi iz Ukrajine nisu dozvoljeni. Potom smo imali još četiri sata zrakoplovom”, naglasio je Srna.Komentirao je i odluku FIFA-e.

“UEFA je preko Čeferina učinila sve što je mogla kako bi pomogla nama i ukrajinskom nogometu. FIFA nas je, s druge strane, uništila. Nije nas zaštitila ni u jednom trenutku”, zaključio je.

“Imali smo 14 stranaca čija je tržišna vrijednost bila između 150 i 200 milijuna eura kojima je dozvoljeno da odu na posudbe bez zamrzavanja njihovih ugovora. Solomon Tete imali su još godinu i pol ugovora, otišli su u Fulham i Lyon, a kad se vrate, imat će samo još šest mjeseci i moći će otići besplatno. To je neprihvatljivo”, rekao je Darijo Srna.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI