SRBIJU OČARALA LEGENDA HAJDUKA! Ivan Gudelj učinio humanitarnu gestu koja je oduševila Nišlije

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Legendarni nogometaš Hajduka, koji je zbog bolesti morao napustiti nogomet već u 26-oj godini, Ivan Gudelj zadnjih dana boravio je u Srbiji u Nišu, organizirao promociju knjige i filma “Ivanova igra”, a u sve je bila uklopljena i humanitarna akcija za Nikolu.

Gudelj je razgovarao s upravom kluba, koji su ga upoznali s teškim stanjem Nikole Stefanova, koji boluje od hepatitisa B, iste bolesti zbog koje je Ivan morao prekinuti karijeru, i živi s majkom Mirjanom u nehumanim uvjetima u selu Grabovac pokraj Niša, objavile su Niške vesti.

Nakon što je čuo potresnu priču Ivan je potpisivanjem dresova i knjiga prikupio novac koji je uručio Nikoli.

Gudelj je rekao: “Bata Vučković je inicirao akciju. Odnijeli smo pomoć Nikoli. To je, na žalost, jedna od brojnih priča koje su oko nas. Osobno sam socijalno jako osjetljiv i pomoći ću uvijek kad sam to u prilici”.

Gudelj je u suradnji s Radničkim i Gradom Nišom organizirao potpisivanje majci, knjiga i dresova, a nakon uspješne akcije Ivan je zajedno s predsjednikom niške općine Palilula Bratislavom Vučkovićem predao prikupljen novac Nikoli.



Mediji iz susjedstva kažu da je susret između Gudelja i Nikole bio je vrlo emotivan, a potekle su i suze te je Nišlija uputio riječi zahvalnosti za sudjelovanje u humanitarnoj akciji.

“Jednokratna pomoć je odlična, ali uvijek treba težiti višem, tako da mi je drago da mu općina dodatno pomaže. Čovjek ne može ne biti sretan kad pomogne i usreći nekoga”, zaključio je legendarni nogometaš Hajduka.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI