SRBIJA RAZBILA TALIJANE: Portoriko preokrenuo utakmicu i plasirao se u drugi krug Svjetskog prvenstva

TalkBasket

Prvi ozbiljniji test reprezentacija Srbije s lakoćom je apsolvirala. Utakmica s Italijom bila je ona koja će odlučiti o prvom mjestu u skupini C, ali Srbija nije dopustila iznenađenje.

Pala je Italija s rezultatom 92:77. Talijani su imali samo dva vodstva na utakmici, a to je bilo kod rezultata 2:0 i 10:8. Sve ostalo proteklo je u znaku Srbije koja nezaustavljivo melje prema tituli. Iako su se Talijani borili, razlika u visini nije se mogla nadomjestiti. Italija je imala velikih problema s čuvanjem Jokića i Marijanovića koji su u reketu radili što god su htjeli. Na poluvremenu je bilo već +10 za Srbe. Držali su se Talijani do sredine treće četvrtine, ali tada Srbija ubacuje u brzinu više i rješava utakmicu u svoju korist. Najbolji strijelci kod Srbije su bili Bogdanović s 31 poenom te Jokić s 15. Kod Italije Danilo Galinari ubacio je 27 poena, ali nije mogao sam.

Portoriko je preokretom pobijedio Tunis (67-64) i tako su se pridružili Španjolskoj kao druga momčad iz skupine C, koja će naći u drugom krugu Svjetskog prvenstva u Kini. Tunis je imao utakmicu na pladnju, vodstvo od 5 poena četiri minute prije kraja utakmice, a tada kao da su prestali igrati. Do kraja utakmice nisu ubacili nijedan poen, dok je Portoriko ubacio 8 i odveo se u drugi krug Svjetskog prvenstva. Renaldo Balkman ubacio je 14 poena, a David Huertas 10 za Portoriko, dok su Tunižane predvodili Salah Mejri i Omar Abada s 14 poena.

U skupini A Poljska je s uvjerljivih 80-63 svladala Obalu Bjelokosti, dok je Španjolska rutinirano porazila Iran 73:65. Nigerija je u skupini B s uvjerljivih 108-66 nadigrala Južnu Koreju, dok je u skupini D Angola u produžetku svladala Filipine 84-81.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI