SRBIĆ JE NAJBOLJI I U EUROPI! Hrvatska ponovno nakon osam godina ima prvaka na kraljevskoj gimnastičkoj spravi

Foto: Vlado Kos / CROPIX

Sjajne vijesti stižu iz Turske! Tin Srbić osvojio je zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u Antalyji! Naš gimnastičar svojoj je izvedbi vježbe u finalu na preči dodao i nove elemente, izveo ih bez greške i tako postao europski prvak.

Nova medalja stajat će pored već dva osvojena europska srebra, svjetskog zlata i olimpijskog srebra. Himna je zasvirala u čast Tina Srbića, novog europskog prvaka na preči, 26-godišnjaka koji je s ocjenom 14,233 pokorio konkurenciju i ostavio iza sebe Talijana Carla Macchinija i Ukrajinca Ilju Kovtuna.

Ovo je ujedno deseta medalja s europskih prvenstava za Hrvatsku od osnutka države, odnosno 11. ukupno i druga zlatna. Marijo Možnik, veliki Tinov prijatelj i uzor, bio je europski prvak na preči 2015. u Montpellieru.

Jedan Hrvat ponovno je najbolji na kraljevskoj gimnastičkoj spravi osam godina kasnije.

Foto: Damir Krajac/CROPIX

Odavno je Tin naš najbolji gimnastičar svih vremena, ali sada više nema nijednog velikog natjecanja na kojem nije nadmašio ili izjednačio najbolji hrvatski rezultat, a u nedjelju je nastupao peti u finalu.



Svoj posao je do tada već odradio Carlo Macchini, talijanski gimnastičar koji je bio najbolji u kvalifikacijama i koji je imao najveću startnu ocjenu na ovom EP-u, a samim time se nametao i kao glavni konkurent Srbiću i s ukupnom ocjenom 14,200 mu je bacio rukavicu u lice.

Macchini je povećao startnu težinu vježbe na 6,3 u odnosu na kvalifikacije, pa je odmah bilo jasno da napada zlato, ali je to bila vježba s dosta sitnih pogrešaka i s nesigurnošću u saskoku tako da je u konačnici dobio i malo nižu ocjenu nego u utorak. No, zasjeo je na prvo mjesto i on je bio taj kojeg je Tin trebao skinuti s trona.

Naš gimnastičar je itekako imao odgovor na to. Za finale je pripremio težu vježbu (start 5,9) u odnosu na kvalifikacije, s novim elementom “kolmanom” i odradio ju je vrhunski, bez većih pogrešaka.

Kako voli reći, ušao je agresivno, pun samopouzdanja, spojio tri “tkačeva”, vrlo dobro odradio i “kolman” i saskok. Osmijeh trenera Lucijana Krcea rekao je sve iako smo se nadali i malo boljoj ocjeni od 14,233 s obzirom na kvalitetu izvedbe, ali i to se pokazalo dovoljnim.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI