Srbi su žestoko udarili po hrvatskoj sportašici: ‘Na tvrđavi veličala Oluju, sad se vikalo za Dom spremni..’

Instagram

Kninjanka Matea Jelić oduševila je hrvatsku javnost kad je osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Japanu, slavila je u kategoriji do 67 kilograma u taekwondou. Ovih je dana s obitelji bila kao i mnogi drugi Hrvati u Vukovaru prisustvovala Koloni sjećanja u kojoj je bilo gotovo 150.000 ljudi, a našim istočnim susjedima  nešto je zasmetalo…

Pojedini srpski mediji na svoj su način pokušali ocrniti poznatu hrvatsku sportašicu i Kninjanku.

‘Uspjeh slavila na tvrđavi’

“Zajedno sa simpatizerima ustaškog pokreta prošetala koji su skandirali ‘Za dom spremni’ prošetala je Vukovarom”, piše Mondo i dodaje:

Foto: Josko Ponos/CROPIX

“Hrvatska sportašica bila je dio grupe koja je u prvi plan isticala simbole mračne prošlosti hrvatskog naroda i NDH”, dodaju.

Screenshot/Mondo

No oni su je već i prije imali na piku, a Matein je otac ujedno i hrvatski branitelj.“Uspjeh slavila na tvrđavi u Kninu gdje je veličala Oluju”.

Matea je dakako hrvatskim medijima objasnila kako je ponosna na Oluju, odnosno na akciju koja je dovela do oslobođenja velikog dijela okupiranog hrvatskog teritorija, a što se tamošnjim medijima nije svidjelo, što nije čudno s obzirom da se odbijaju suočiti sa svojom prošlošću a čini se da to i neće napraviti tako skoro.

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI