SRBI LIKUJU: ‘Hrvatska se obrukala, dobro su i prošli!’

Hrvatska nije imala dan kakvom smo se nadali na početku Svjetskog prvenstva za rukometaše u Egiptu. Naše Kauboje je u utakmici prvog kola skupine C dolaskom do 29:29 jako neugodno iznenadio Japan, a takav start donio nam je dvojbe uoči nastavka natjecanja koje mora biti bolje.

Ovaj rezultat privukao je puno pažnje u zemljama u kojima se detaljno prati rukomet, a među njima je i Srbija. Rezultat koji je Hrvatska imala definitivno je odjeknuo, a Telegraf je u svojoj priči o utakmici približio kako je to izgledalo.

‘Rukometna reprezentacija Hrvatske obrukala se na startu Svjetskog prvenstva s obzirom na to da je remizirala s Japanom 29:29. Susjedi su dobro i prošli uzimajući u obzir da su u jednom trenutku imali čak šest golova zaostatka!’, piše srpski portal.

Telegraf dodaje da se Hrvatska trgnula tek kada se vidjelo da prijeti velika bruka, no na kraju je iz svega stigao samo bod.

Vrlo oštar bio je i njemački SPOX, koji je u svojem opisu što se zbivalo u Aleksandriji istaknuo da se Hrvatska blamirala.



SPOX je istaknuo ulogu Islanđanina Dagura Sigurdssona, nekadašnjeg njemačkog izbornika koji sada vodi Japan, a njegovu važnu ulogu spominju i drugdje u njemačkim medijima.

Kako je ovaj uspjeh momčadi koju vodi primio sam Sigurdsson? Islanđanin nije skrivao koliko rezultat do kojeg su došli znači Japanu.

‘Zaista sam sretan i zadovoljan. Ovo je za nas bilo povijesno, moja sreća je nevjerojatna, a nadam se da možemo ovako i nastaviti. Ovo je jako važno za momčad, ponosan sam na njih’, rekao je Sigurdsson u razgovoru s novinarima nakon susreta.

‘Naravno da bi mi bilo draže da je moja momčad pobijedila, ali ne smije se zaboraviti protiv koga smo igrali. Oni su stvarno jaki i zbog toga je naš osjećaj kao da smo uzeli pobjedu’, dodao je Islanđanin na klupi Japana.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI