SRAMOTAN ODNOS PREMA FILIPU HRGOVIĆU, ZAŠTO MU TO RADE?

Facebook: Filip Hrgović

Filip Hrgović jako bi želio nastupiti na Olimpijskim igrama s kojih već ima brončanu medalju, no neće biti lako:

“Ako želi na Olimpijske igre, Hrgović mora doći na prvenstvo Hrvatske” – rekao je Leonard Pijetraj. S obzirom na to da bi, da ispuni sav ovaj izbornikov program, morao uzeti barem osam mjeseci pauze u svojoj profi karijeri, teško nam je vjerovati da će Hrgović na to pristati.

U dalekom ruskom Jekaterinburgu smještenom iza Urala, danas počinje 20. Svjetsko prvenstvo u amaterskom boksu na kojem će nastupiti i šestorica hrvatskih boksača.

Izbornik Leonard Pijetraj sa sobom je poveo Ramona Feratija (57 kg), Marka Zeljka (69 kg), Mladena Sobjeslavskog (75 kg), Mateja Uremovića (81 kg), Tonija Filipija (91 kg) i Marka Miluna (preko 91 kg).

Na pitanje o Hrgovićevom nastupu na OI koje će se sljedeće godine održati u Tokiju, Pijetraj odgovara: “Ako dođe na PH, ako bude dolazio na izborne sparinge i išao na međunarodne turnire, onda je to realno. Bez toga na kvalifikacijski turnir neće moći. Bilo bi drsko poslati ga izravno. Osim toga, on na osnovi nastupa u Tokiju ne može dobiti za svoju profesionalnu karijeru ništa što već nema, a vrlo perspektivni dečki poput Miluna i Pratljačića mogu dobiti jako puno. Kao što rekoh, ako ih Hrgović pobijedi na kontrolnim turnirima ili sparinzima, onda neka on ide.”



S obzirom na to da bi, da ispuni sav ovaj izbornikov program, morao uzeti barem osam mjeseci pauze u svojoj profi karijeri, teško nam je vjerovati da će Hrgović na to pristati. Čelnim ljudima HOO-a sviđa se ideja da on ide u kvalifikacije jer im to miriši na olimpijsku medalju, no tome će se, poput izbornika, usprotiviti i Hrvatski boksački savez, a može se očekivati dosta prijepora oko svega, prenosi Večernji list.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI