Splitski bijeli predstavili dres za novu sezonu: Ocjenite sami kakav vam se čini…

HNK Hajduk i njegov tehnički sponzor Macron, talijanski lider tržišta sportske opreme, predstavili su novi domaći dres za nadolazeću sezonu 2020./2021.

Verzija novog domaćeg dresa za sezonu 2020./2021. odražava klupsku tradiciju klasičnom bijelom bojom s crveno-plavim detaljima koji se nalaze na ovratniku V izreza, rubovima rukava i na dnu dresa. Prepoznatljivost dresa dodatno je istaknuo utisnuti grb na donjem prednjem dijelu, a desna strana izgleda sjajnije od ostatka dresa zbog efekta reljefnosti.

Na prednjoj strani desno se nalazi logotip Macrona, dok je lijevo, na srcu, utisnut grb Hajduka u silikonskom tisku. Na stražnjoj strani dresa, na ovratniku, nalazi se reljefno utisnuti natpis HŽV (Hajduk živi vječno). Dres je slim fit kroja s micromash umecima koji osiguravaju bolju prozračnost.

Gostujući, odnosno drugi Hajdukov dres za sezonu 2019/2020 ispiriran je 1971. godinom koja ima golemi značaj u Hajdukovoj povijesti. Rezervni dres Kluba bio je tada crveno-plave boje, s uskim prugama…

Navijači, igrači i uprava Kluba maštali su kako bi bilo divno u godini jubileja, kad se slavi 60 godina od osnutka, osvojiti titulu prvaka države. Osim toga, prošlo je bilo već 16 godina otkako se osvojilo posljednje prvenstvo. Tri kola prije kraja Hajduk je igrao u Novom Sadu, gdje je pobijedio Vojvodinu, što je značilo da je titula prvaka i teoretski osigurana. Doček kakav je nakon ove pobjede organiziran u Splitu ostat će nešto neponovljivo u povijesti grada. Na Rivi se okupilo 60 tisuća navijača koji su došli pozdravili svoje prvake! Nakon pretposljednjeg kola kad je Hajduk slavio u Beogradu protiv Partizana, ponovno se slavilo. Cijeli je grad opet bio u općem slavlju i veselju.



Zanimljivo je da je između zadnje i predzadnje utakmice u prvenstvu, a nakon što je pobijeđen Partizan, Hajduk je kao uvertiru pred završnu utakmicu protiv ljubljanske Olimpije odigrao prijateljsku utakmicu na Starom placu protiv slavnog madridskog Reala, a važno je istaknuti da je Hajduk na toj utakmici nastupio upravo u rezervnim crveno-plavim dresovima, dok je svoje tradicionalne bijele prepustio gostima iz Madrida. Igrali su tada u Hajduku redom velikani iz klupske povijesti, a momčad je izgledala ovako: Vukčević (Katalinić), Džoni, Buljan (Ferić), Hlevnjak, Holcer, Boljat, Bošković (Smolčić), Jovanić (Gluić), Nadoveza, Jerković, Pavlica (Ivković).

Gostujući dres ima tzv. korejski ovratnik i okomite crvene i plave pruge. Stražnji dio ovratnika je personaliziran klupskim logom i natpisom “Inspiriran ogirinalom iz 1971. godine”. Na prsima s desne strane nalazi se izvezena oznaka Macron Hero, nova ikona tehničkog sponzora, dok je s lijeve strane u razini srca izvezen klupski grb. Na stražnjoj strani ovratnika nalazi se godina osnivanja kluba (1911) ispisana rimskim brojevima MCMXI. Hlačice su plave s crvenim elastičnim ukrasnim detaljem, štucne su također plave, a po sredini je izvezen Macron Hero, dok je na listu ispisano ime kluba.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI