SPLIT I HRVATSKA DOČEKALI POBJEDNIKA WIMBLEDONA: Jedna čestitka ga je jako iznenadila, tome se zaista nije nadao!

Foto: VOJKO BASIC Cropix

Split ima i trećeg pobjednika Wimbledona. To je doista čudesan podatak. Samo dan nakon 21.godišnjice Goranovog osvajanja najjačeg teniskog turnira na svijetu njegov sugrađanin Mili Poljičak postao je prvi juniorski pobjednik Wimbledona.  Dobio je najbolji poklon za svoj 18.rođendan. Podsjetimo naravno da je treći osvajač Wimbledona iz Splita Mate Pavić koji je taj uspjeh napravio lani s Nikolom Mektićem.

Dan poslije dolaska do naslova, 17-godišnji novi veliki hrvatski teniski adut vratio se kući, letom iz Londona u svoj Split. Na povratku kući, Milija je dočekala obitelj, a nije se bilo lako obraniti od kamera i mikrofona koji su ga ubrzo okružili u splitskoj zračnoj luci.

Po dolasku, 17-godišnji Splićanin osvrnuo se na put do naslova koji je bio poseban, no dotaknuo se i onog što slijedi, najavljujući rad na kondiciji i na tjelesnoj spremi koji će sada biti glavna stvar – jer je, kako je istaknuo, teniski već formiran igrač.

Treniranje s Novakom Đokovićem i Goranom Ivaniševićem bilo je poseban doživljaj. ‘Uvijek je to lijepo, radi se o najboljem svih vremena, kada on daje savjet, onda uđeš opuštenije u meč. Ne možeš trenirati s boljem od Đokovića, a nakon toga, lakše je igrati juniorski meč. Vidjeli smo se i kasnije na večeri prvaka, čestitao mi je, a prema njemu ja sada imam dug od 11 kugli sladoleda’, opisao je Mili, spominjući dogovor s Đokovićem s treninga.

Posebno se zahvalio  svojoj obitelji i ekipi s kojom radi, s glavnom ulogom teniskog trenera Josipa Dumanića. Ranije u karijeri, veliki trag ostavio je i Jakov Pavić, glava poznate splitske teniske obitelji u kojoj danas pobjede u konkurenciji parova niže sin Mate, a svojedobno je igrala i kći Nađa. ‘Veliki je ovo uspjeh i za njega, on me odgojio i kao tenisača i kao čovjeka’, kazao je Mili o Jakovu Paviću.“Najviše mogu napredovati fizičkom smislu. U teniskom sam 99 posto gotov igrač. Mislim da je fizička sprema najvažnija u profesionalnom tenisu. Na dobrom sam putu i mislim da ovo pokazuje da imam klasu i da sam perspektivan i dobar igrač.”

Poljičak je otkrio i od koga mu je stigla najdraža čestitka.

“Došla mi je poruka od Ivana Perišića, i to mi je možda najdraža čestitka.”

Dobio je i pozivnicu za Umag , sve što je pokazao u odličnoj sezoni bilo je prava preporuka.

“Znao sam da ću dobiti pozivnicu, samo nisam znao hoće li to biti za kvalifikacije ili glavni turnir. To mi je nagrada za uspjehe. Hvala organizatorima”, rekao je Poljičak koji se sad mora prebaciti na seniorski tenis:

“Bit će dosta teže, ali na meni je da radim. Želim živjeti od tenisa, želim da mi to bude posao. Ne znam do kad i kako ću igrati, ali davat ću sve od sebe.”

Kaže da još nije sigurno je li ovo zadnji juniorski turnir. “To ne znam još uvijek. Mislim da je gotovo. Ali neću reći ništa 100 posto jer još nije sigurno”, kazao je novi hrvatski teniski junak.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI