SPLIĆANIN KOJI JE SRBIJI DONIO MEDALJU: ‘Rođen sam u Splitu, ali to je tad bila Jugoslavija. Pa vidimo što se događa s Teslom i novčićima’

Foto: Instagram

Damir Mikec osvojio je srebrnu medalju za Srbiju već na početku Olimpijskih igara.

Tad se dosta pisalo o njemu i u hrvatskim medijima, jer u njegovoj biografiji stoji da je rođen u Splitu, a i prezime Mikec čini se da nije klasično srpsko.

Taj sportaš iz susjedstva o svemu tome progovorio je za Objektiv u kojem je pojasnio svoje porijeklo.


“Splićanin? Da rođen sam u Splitu, ali to je tad bila Jugoslavija. Pa vidimo što se događa s Teslom i novčićima”, rekao je Damir i nastavlja:

“Čak su me svojatali i Novljani, jer sam živio i u Herceg Novom.”Potom je nastavio:

“Iz Splita sam otišao početkom devedesetih iz poznatih razloga. Posljednjim brodom otišli smo za Herceg Novi, gdje smo živjeli do 1997. godine. Nakon toga sam Beograđanin”.

Objasnio je i svoje porodično stablo.

“Ja sam baš miks. Rodio sam se u Splitu. Baba i djed s tatine strane bili su iz Novog Mesta. Tata je rođen u Bitolju, jer je njegov otac imao 17 prekomandi. On je otišao u Sentu i tamo upoznao moju mamu. Moja braća su imala problema s astmom i doktor je savjetovao da se preselimo na more, a kako su baba i djed već živjeli na moru, tako smo i mi tamo završili. Pa sam tamo i ja rođen”, otkrio je Mikec.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI