Španjolski mediji tvrde kako je Barcelona ponudila puno više za modrog ‘dragulja’

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Najbolji nogometaš Dinama, 21-godišnji Daniel Olmo proživljava najbolje trenutke karijere. Prošle sezone s Dinamom uspio je prezimiti u Europi nakon što zagrebačkoj momčadi to nije uspijelo pola stoljeća, pa je na Europskom prvenstvu do 21 godine osvojio zlato sa Španjolskom.

Ove sezone, s Dinamom je igrao Ligu prvaka gdje je hrvatski klub osvjetlio obraz našeg nogometa te su časno pali u samoj završnici natjecanja te nisu uspjeli izboriti proljeće u Europi.

Trenutačno se Olmo nalazi s momčadi na pripremama, ali ponude za ‘dragulja’ ne fali. Naime, španjolski mediji, naročito Mundo Deportivo, ističe kako je Barcelona poslala konkrektnu ponudu od čak 30 milijuna eura, a ne onu od 10 milijuna. No, Dinamo je svejedno odbio takvu ponudu, jer ne žele sjesti za stol ako nije minimalno u pitanju 40 milijuna eura.

Postavlja se pitanje da li uistinu jedan igrač iz Hrvatske nogometne lige može vrijediti toliki novac, no čvrsto vjerujemo kako može iz dva razloga. Prvi razlog je tome kako je u pitanju igrač koji se dokazao na vrhunskog razini Lige prvaka, gdje je čak i Pep Guardiola procjenio kako treba neutralizirati takvog igrača, a drugi razlog kako iz utakmice u utakmicu (nebitno da li je u dresu Španjolske ili Dinamo), igra na najvišoj mogućoj razini.

Barcelona je svjesna toga, ali Dani Olmo im nije prvi izbor. Uistinu su zapeli za igrača Napolija Rabian Ruiz, koji je ponikao u Real Betisu. Jedini problem koji se stavlja ispred Barcelona je visina odšteta, a radi se o čak 100 milijuna. Takva cijena bi se mogla spustiti, ali predsjednik Napolija, Aurelio De Laurentiis poznat je kao vrlo težak pregovarač, te bi mogli, možda (!!), spustiti cijenu na 70-80 milijuna eura.



Katalonski gigant u prošlosti je poznat bio po neuspješnim transferima pa su tako znali potrošiti 41 milijun eura na Malcoma koji nije se baš naigrao u Barceloni. Obzirom da Dani Olmo igra na vrlo visokoj razini i ponikao je u La Masiji, sigurno bi se vrlo brzo prilagodio na igru Barcelonu i bio važan kotačić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI