ŠOK U SVIJETU VATERPOLA! Buriću teška kazna, evo što se događalo tijekom utakmice s Japanom

Foto: Cropix

Hrvatski vaterpolski reprezentativac Rino Burić je suspendiran. Dobio je kaznu od tri utakmice.

Međunarodna organizacija vodenih sportova (FINA) službeno je u nedjelju navečer izvijestila Hrvatski vaterpolski savez (HVS), da je Burić kažnjen s čak tri utakmice zabrane nastupa, prenosi Gol.hr.

FINA je ovakvu drastičnu odluku donijela temeljem pregleda snimke dan nakon odigrane utakmice 3. kola B skupine u Debrecenu protiv Japana na kojoj je podvodnom kamerom snimljen trenutak u kojem navodno Rino Burić ispod površine vode u borbi s japanskim igračem, udara suparnika u tijelo.

Suci na toj utakmici su to vidjeli i dosudili osobnu pogrešku (konkretno, to je za Burića tada bila treća osobna na toj utakmici), ali nije dosuđen prekršaj zbog osobito ogrube igre koji se onda odgovarajuće odmah i sankcionira.

”Sigurno da je otegotna okolnost za nas bila prvo iščekivanje te kazne za Rina Burića, a onda i sama informacija kakva je, kolika je. Ja to dakako ne podržavam, to udaranje, ali valjalo bi raspraviti i o uzroku”, reagirao je na odluku izbornik Ivica Tucak.



Hrvatski vaterpolski savez ima pravo žalbe, te će se HVS i žaliti na ovakvu odluku, ali jedno je sigurno – protiv Gruzije, Burića nema u momčadi, a ukupno će pod hrvatskom kapicom biti 12 igrača.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI