SLOVENCI SE NADAJU ŠOKU PROTIV HRVATSKE: Zazivaju Poljud 1997. i svog junaka Primoža Glihu!

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Slovenci predvođeni izbornikom Matjažom Kekom također se pripremaju za prvu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo kada će sutra od 20:45 dočekati Hrvatsku u Ljubljani.

Slovenski novinari se nadaju scenariju iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 1998. kada je Slovenija izvukla veliki bod kod kuće protiv Hrvatske. Na Poljudu po velikoj buri koja se ni danas pamti briljirao je Primož Gliha, koji je zabio sva tri gola u remiju 3:3.

Ćiro: Ma je*em ga u usta

Istina, Hrvatska je u toj utakmici igrala bez glavnih zvijezda Šukera, Jarnija, Solde, Štimca, a Slovenci su to znali iskoristiti. Sve je dobro krenulo za ekipu Ćire Blaževića, Prosinečki i Boban su zabili za 2:0. Nedugo nakon toga je pogodio Primož Gliha, a na 3:1 je vratio Zvonimir Boban svojim drugim golom na utakmici. Činilo se da je sve gotovo, a onda opet na scenu stupa Gliha i s dva gola donosi bod Slovencima.

 

Srećom, Hrvatska se na kraju plasirala na Svjetsko prvenstvo, istina preko dramatičnih dodatnih kvalifikacija protiv Ukrajine i senzacionalno osvojila broncu. Unatoč tome, Ćiro 2014. nije bio sretan kad su mu Slovenci spomenuli Glihu.



“Ma je*em ga u usta, zbog njega sam skoro izgubio posao na klupi Hrvatske kao izbornik”, rekao je Ćiro za slovenski Sportal.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI