Slavni nogometaš na stupu srama: Odbio donirati za oboljele, a sad je objavio i svoj luksuzni vozni park

Instagram

Emmanuel Adebayor pobudio je gnjev javnosti nakon što je, kao “motivaciju”, objavio video u kojem prikazuje njegov vozni park skupocjenih automobila i to nekoliko dana nakon što je igrač branio svoju odluku da ne donira novac za pomoć u borbi protiv koronavirusa.

Instagram profil pod nazivom “Team_Adebayor” objavio je video u nadi da će nadahnuti druge da postignu ono što bivša zvijezda Tottenhama i Manchester Cityja ima u svom životu.

Počevši od Rolls Roycea, u videu je prikazano još osam skupocjenih automobila, uključujući Mercedes Benz, dva Porsche Cayenna, BMW X6 i Range Rover.

“Motivacija ponedjeljkom. Ovaj videozapis nije poruka koju vam govorimo da je on uspio, već da i vi to možete.



Sve što trebate učiniti je vjerovati u sebe i nastaviti raditi čak i kad vas niko ne gleda. Označite prijatelja koji to treba vidjeti”, stoji u opisu videa.

Podsjetimo, Adebayor, koji se trenutno izolira u rodnom Togu, odbio je dati novac u borbi protiv koronavirusa, a onda je izjavio da sa svojim bogatstvom može raditi što on god želi.

Ovaj 36-godišnji napadač je zarađivao čak 175.000 funti tjedno dok je igrao za Manchester City, a tokom profesionalne karijere zaradio je milijune.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI