SJAJNI DINAMO PRIREDIO SENZACIJU I POBJEDIO ENGLEZE! Oršić srušio veliki Chelsea na startu Lige prvaka

Foto: Ronald Gorsic Cropix

Nogometaši Dinama na prepunom Maksimiru priredio je veliko iznenađenje pobijedivši Chelsea 1:0 u prvom kolu najelitnijeg klupskog nogometnog natjecanja. Londonsku momčad matirao je Mislav Oršić u 13.minuti koji se tako specijalizirao za velike utakmice te je zabio i peti gol engleskim momčadima u Europi.  Bio je to veliki šok za Kovačića i društvo.

Gol pogledajte OVDJE!

Trener Chelseaja Thomas Tuchel na poluvremenu je iz igre izvadio kapetana Azpilicuetu i uveo Marokanca Ziyecha. Tom promjenom više prostora je na lijevom krilu dobio Chilwell, no Chelsea i dalje nije uspijevao “probiti” obranu Dinama.

Dinamo je blizu novom pogotku bio u 65.minuti kad je Ristovski iz velike udaljenosti silovito opalilo iz velike daljine, no Kepa je sjajno obranio a lopta se nakon toga odbila i u gredu.

Pokušao je Tuchel potom s još zamjena, pa su u 59. minuti iz igre izašli i hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić te najnovije pojačanje Aubameyang, u 71. minuti Chilwell, a u 75. i Sterling, na terenu su stupili Jorginho, Broja, Cucurella i Pulišić, dok je trener Dinama Ante Čačić sve svoje zamjene ostavio za završnicu i tako dodatno umrtvio ionako ne odveć jak ritam utakmice.



Nakon te prilike Modrih Chelsea je preuzeo inicijativu a najbolju priliku za izjednačenje imali su u 86.minuti. Pucao je s ruba kaznenog prostora Jamesa, ali Dinamo je spasila stativa. U nastavku akcije pucao je s ruba kaznenog prostora Jamesa, ali Dinamo je spasila stativa.

Tako je momčad Ante Čačića stigla do senzacionalne pobjede protiv dvostrukog prvaka Europe.

U sljedećem kolu, koje je na rasporedu 14. rujna, Dinamo gostuje kod Milana na San Siru, a Chelsea isti dan dočekuje Salzburg.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI