SJAJNE BARAKUDE U KLASIKU SRUŠILE SRBIJU: Olimpijski prvaci pali pod hrvatskim naletom! Sa Španjolskom za prvo mjesto

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Hrvatska je proslavila veliku pobjedu u četvrtom kolu olimpijskog vaterpolskog turnira u Tokiju! Hrvatski reprezentativci su s 14:12 svladali Srbe, aktualne olimpijske prvake, koje su slomili velikim serijama na početku utakmice i u četvrtoj četvrtini.

Barakude se vodile cijelim tijekom utakmice, Srbija je u jednom trenutku uspjela izjednačiti na 8:8 no više od toga nisu mogli jer danas je Hrvatska bila sjajna. Briljirao je na golu Marko Bijač skupivši fantastičnih 15 obrana što nam je i omogućilo da se odlijepo i držimo prednost. Kako je Bijač čuvao naša vrata tako su napadu sjajni bili Maro Joković i Paulo Obradović koji su zabili po četiri, a tri je dodao Luka Bukić.

Barakude su otvorile jako moćno, s 5:1 u ranoj fazi utakmice, a nakon toga trebalo je izdržati nekoliko naleta Srba koji su se vraćali u igru. Svojom serijom u završnici prve i rano u drugoj četvrtini, Srbi su se približili do 5:4. Nakon toga trajala je borba u kojoj su hrvatski vaterpolisti nekoliko puta bježali, a Srbija je svaki put imala odgovor.

Sve je riješeno u završnoj četvrtini.

Nakon što su Srbi u trećoj četvrtini stigli do izjednačenja (8:8), počeo je hrvatski niz golova koji je riješio sve dvojbe o pobjedniku. S nizom Barakuda od 4:0, u posljednjoj dionici utakmice na semaforu je zasvijetlilo 12:8, nedugo potom bilo je i 14:9, a Srbija to više nije mogla stići.



Do kraja se dogodilo samo smanjenje zaostatka aktualnih olimpijskih prvaka.

U preostalim utakmicama 4. kola u skupini B Španjolska je pobijedila Australiju sa 16-5, a Crna Gora je sa 19-12 bila bolja od Kazahstana.

Izabranici Ivice Tucka tako su izborili prolaz među osam najboljih repreznetacija a pred njima je u ponedjeljak utakmica protiv Španjolske prvo mjesto u grupi.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI