SITUACIJA O KOJOJ SVI PRIČAJU! Sudac nije trebao poništiti gol Rijeci, nije bilo zaleđa?

Screenshot/Arenasport

Dosta je uzbuđenja u HNL-u svako kolo, a jedno od onih o kojem se najviše priča poništeni je gol Rijeka iz osme minute u Gradskom vrtu.

Naime, Osijek je u derbiju 5. kola HNL-a slavio protiv Rijeke u Gradskom vrtu, a jedini gol vrijedan vrha tablice zabio je Ramon Mierez u 17. minuti.

No, prvi su zabili Riječani, još u osmoj minuti kada je pobjegao i zabio Abass, ali poslije dvominutne provjere VAR je poništio pogodak zbog zaleđa Rijeke.

Čini se da je sporan način na koji su suci povlačili linije u VAR-sobi, a to najbolje pokazuje fotografija same situacije.

Na snimci se vidi da je ‘tehnika’ povukla liniju za zaleđe od pretposljednjeg igrača Osijekove obrane, a ne u ravnini kapetana Mile Škorića koji je bio zadnji igrač domaćina i prvi do isturenog Obregona. Kolumbijski napadač bio je u pasivnom zaleđu, ali ovako na prvu izgleda da Robert Murić nije. On je naime stajao sasvim uz aut-liniju i njemu je išla upućena lopta. Murić je na kraju i povukao akciju do gol-linije, potom odigrao povratno do Obregona koji je loše pucao, a lopta je došla do Abassa koji zabija.



Sudeći po povučenoj VAR liniji, čini se da Murić nije bio u zaleđu u odnosu na zadnjeg igrača Osijeka Škorića, međutim, Obregon koji je u začetku bio u nedozvoljenoj poziciji na kraju se izravno uključio u akciju i zbog toga je pogodak poništen.

Nema dvojbi, oko ove situacije sigurno će još biti govora u sudačkim analizama. Glavni sudac bio je Mario Zebec iz Varaždina, VAR sudac Fran Jović iz Zagreba te AVAR – Jerko Crnčić.

Je li bilo ikakvih namjera u ovoj situaciji ili je sve čista slučajnost, trebalo bi se razjasniti u danima koje dolaze.

Screenshot/Arenasport
Facebook Comments

Loading...
DIJELI