Sinj treću godinu zaredom domaćin državnog prvenstva u obaranju ruku za osobe bez i s invaliditetom

Sinjsko gradsko kino, u nedjelju 28. lipnja ove godine, bit će poprište nesvakidašnjeg sportskog događaja. Naime, treću godinu zaredom u Sinju se održava 11. prvenstvo Hrvatske u obaranju ruke za osobe s i bez invaliditeta.

Ovo natjecanje najviše razine, puno obaračkih sportskih zvijezda, komentirao je organizator Aleksandar Jakovac, potpredsjednik Europskog i predsjednik Hrvatskog saveza za obaranje ruke:

„Prvenstvo Hrvatske 2020 . organizirano je po najvišim svjetskim standardima. Ove godine u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo testirat će se rekordan broj sportašica i sportaša na korištenje nedopuštenih sredstava u sportu te tako nastavljamo smjerom gdje pobjeđuju najbolji i isključivo „čisti“ sportaši. Gostoprimstvo Sinjana proteklih godina nadmašilo je sva očekivanja pa smo i ove godine zajedno na najvažnijem domaćem natjecanju”, ističe Jakovac te dodaje kako je, što se tiče najboljih hrvatskih obarača, odaziv iznimno velik te su svi težinski prvaci i prvakinje tog vikenda u Sinju, gdje se očekuje i tradicionalno velika posjeta gledatelja.

Prvenstvo Hrvatske 2020. organizirano je pod pokroviteljstvom Hrvatskog saveza za obaranje ruke i Grada Sinja, koji je treću godinu zaredom pružio pokroviteljstvo hrvatskim obaračicama i obaračima. Natjecateljska praksa je i kategorija „početnika“ gdje će se moći natjecati međusobno u istoj težinskoj kategoriji svi amateri na lijevu i desnu ruku te će najbolji od njih osvojiti titulu prvaka Hrvatske za početnike, što je više nego dobar podstrek za početak bavljenja ovim vrlo zahtijevnim sportom. Prvenstvo Hrvatske 2020 će se održati odvojeno za lijevu i desnu ruku po težinskim kategorijama.

Od natjecatelja koji će nastupiti na ovogodišnjem prvenstvu iz Hrvatskog saveza za obaranje ruke izdvajaju apsolutnog prvaka Hrvatske na lijevu ruku Josipa Poleša (43 godine, 115 kg) iz sinjske krajine te višestrukog prvaka na desnu ruku Ivu Križana (36 godina, 105 kg) iz Dugog Sela.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI