Šibenik proglašen prvakom 2.HNL i izravno ulazi u Prvu ligu!

Facebook/Hrvatski nogometni klub Šibenik

Iz HNS-a je konačno stigla dugoočekivana vijest: 1.HNL ide dalje, 2.HNL prekida se, a trenutna tablica proglašava se konačnom. Što znači da Šibenik kao prvak izravno ulazi u Prvu ligu, dok će drugoplasirana momčad Druge lige, Orijent, 2. i 5. kolovoza s pretposljednjom ekipom 1.HNL igrati kvalifikacije za popunu najvišeg ranga.

Ovakvom odlukom Šibenik se nakon osam godina vraća u elitno društvo, s tim da mora odraditi još samo jednu “formalnost”, a to je dobiti prvoligašku licencu. Međutim, iz kluba su u nekoliko navratarekli kako su na dobrom putu da dobiju “zlata vrijedan papir”. Inače, 1.HNL nastavlja se 6. lipnja, s tim da će se prije toga, 30. i 31. svibnja, odigrati polufinalne utakmice Kupa Hrvatske, piše Šibenski portal.

Odluke HNS-a prenosimo u cijelosti:

I. Uzimajući u obzir prekid svih natjecanja Hrvatskog nogometnog saveza koji je nastao 13. 03. 2020. zbog nastanka epidemije covid-19, kao i trenutnu epidemiološku situacijuu Republici Hrvatskoj, natjecanja u 2019/20. godini imaju sljedeći status:

1. Natjecanja Prve HNL i završnice Hrvatskog nogometnog kupa za seniore nastavit će se kada se dobije dopuštenje nadležnih državnih tijela, uz predviđene rokove:



-1/2 HNK 30.-31.05.2020.

-27. Kolo HT Prva liga 06.06.

-36. Kolo HT Prve lige 25.07.

-Finale HNK –01.08.2020.

-Kvalifikacije za popunu HT Prve Lige 02.08. i 05.08.2020.

2. Odluka o eventualnom nastavku Prve HNLŽ i Prve HMNL donijet će se najkasnije do 18. 05. 2020.

3. Natjecanje Druge HNL neće se nastaviti i trenutna tablica proglašava se konačnom. Iz Druge HNL nitko neće ispasti,a termini kvalifikacijskih utakmica za popunu Druge HNL bit će određeni naknadno.

4. Natjecanje Treće HNL neće se nastaviti i trenutne tablice pojedine skupine proglašavaju se konačnim. Iz pojedine skupine Treće HNL nitko neće ispasti, a termini kvalifikacijskih utakmica za popunu Treće HNL biti će određeni naknadno.

5. Sva natjecanja mladeži (muški, žene, mali nogomet) neće se nastaviti i trenutne tablice proglašavaju se konačnim. Sudionici pojedinih liga iz natjecateljske godine 2019/20. ostat će jednaki i u sljedećoj natjecateljskoj godini.U slučaju odustajanja pojedinog kluba odluke o popuni liga donijet će Izvršni odbor HNS na prijedlog nadležnih komisija.

6. Natjecanje Druge HNLŽ neće se nastaviti i trenutne tablice pojedine skupine proglašavaju se konačnim.

7. Natjecanje Druge HMNL neće se nastaviti i trenutne tablice pojedine skupine proglašavaju se konačnim.

II. Odluka o predstavnicima HNS-a u UEFA klupskim natjecanjima iz liga koje se neće nastaviti donijet će se naknadno.

III. Za ulazak u Prvu i Drugu HNL, odnosno za odigravanje kvalifikacija za plasman u Prvu ili Drugu HNL, potrebno je imati odgovarajuću licencu za natjecateljsku godinu 2020/21.

IV. Konačna odluka o sustavu natjecanja za natjecateljsku godinu 2020/21. donijet će se nakon postupka licenciranja, završetka natjecanjai dobivenog mišljenja Hrvatskog olimpijskog odbora, odnosno suglasnosti Središnjeg državnog ureda za šport. 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI