SHANE LARKIN JAKO ŽELI NA OLIMPIJSKE IGRE: Nakon Hrvatske, igrao bi i za Tursku

eurohoops

Jedan od najboljih europskih košarkaša, Amerikanac Shane Larkin izrazio je želju za igranjem za Hrvatsku.

Radi se o 26-godišnjem Amerikancu koji igra na poziciji razigravača, vječno deficitarnoj u Hrvatskoj, a našu košarku poznaje kao bivši suigrač Bojana Bogdanovića u Brooklyn Netsima te aktualni Krune Simona u turskom Efesu. Budući da je Hrvatska dobila pozivnicu za kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre, očito mu se svidjela ideja igranja za Hrvatsku reprezentaciju, budući da će pokraj svih imena iz NBA lige teško do mjesta na rosteru Amerike. Dino Rađa je još prije izjavio kako mu se gadi kupovanje rezultata te da se time uništava reprezentacija.

No mislim da Larkin samo pošto poto želi na Olimpijske igre. U intervjuu za beIN SPORTS izjavio je kako ne bi imao ništa protiv igranja za Tursku. Kratko je rekao kako nema službenih ponuda, ali:

“Ako dođe, to bi bila veoma primamljiva ponuda. Turska je moj drugi dom. Plus, jako dobro bi izgledao u turskom dresu”

Nije čudan takav riječnik budući da igra za Anadolu Efes koji je smješten u Istanbulu. No ovakvo hvatanje mjesta na rosteru je malo glupo. Izbornik Veljko Mršić se već čuo sa reprezentativcima i svi su mu potvrdili kako će biti na raspolaganju za Olimpijski kvalifikacijski turnir. Iako Hrvatskoj treba igrač kalibra Larkina, pitanje je koliko je to realno. HKS sigurno nema novaca za kupnju Amerikanaca, a osim povremenih bljeskova Dontaye Drapera, nisu se pokazali kao kvalitetna rješenja.



Mršić je rekao da prvo želi vidjeti što ima na raspolaganju od domaćih igrača, pa onda vidjeti ima li potrebe za američkim pojačanjem. Od tada je prošlo skoro pet mjeseci, a Mršić je reprezentaciju vodio na Ljetnoj NBA ligi u Las Vegasu te na turniru u Kini, na koje je vodio različite selekcije kako bi isprobao što više igrača. Potencijala ima, a u tom slučaju je glupo naturalizirati Amerikanca, koliko god bio kvalitetan.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI