SENZACIONALNI MLADI SPLIĆANIN KORAK DO NASLOVA U WIMBLEDONU: Na tragu je slavnog sugrađanina, ali može ispisati i povijest

Foto: GuliverImage/GEPA pictures/ Johannes Friedl

Mladi 17.godišnji Splićanin Mili Poljičak borit će se za naslov na juniorskom turniru na travi Wimbledona! Sjajne igre i Londonu nastavio je i polufinalu nakon što je u dva seta, sa 7:5, 6:2 bio bolji od španjolskog predstavnika Pedra Rodenasa nakon sati 14 minuta igre.

Dan nakon što je prošao veliki izazov u četvrtfinalu protiv švicarskog igrača Kiliana Feldbauscha, nakon teške noći i jutra koji su mu donijeli želučane probleme, Mili je pronašao novu snagu za još jedan veliki ovogodišnji korak. Ovom je pobjedom je treći nositelj juniorskog Wimbledona stigao na korak do najvećeg uspjeha  u karijeri u pojedinačnoj konkurenciji.

Poljičak će se u finalu sresti s boljim iz polufinalnog dvoboja u kojem igraju Amerikanac Michael Zheng i Španjolac Martin Landaluce. Ako se malo vratimo u prošlost vidjet ćemo da je Poljičak  na tragu poznatog sunarodnjaka Marija Ančića, koji je 2000. bio posljednji Hrvat koji je došao tako daleko u singlu na juniorskom turniru Wimbledona. Ančić je tada doživio poraz od Francuza Nicolasa Mahuta. Nadamo se da će ime Milija Poljička na kraju osvanuti kao pobjedničko čime bi hrvatski tenis ponovno upisao u povijest. Hrvatska naime dosada nije imala pobjednika niti pobjednicu u juniorskoj konkurenciji u Wimbledonu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI