ŠEMPER NIJE USPIO! Chievo ispao iz utrke za Serie A

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Nogometaši Chieva neće se nakon jedne sezone provedene u Serie B odmah vratiti u prvu talijansku ligu, oni su u uzvratnoj utakmici polufinala doigravanja izgubili na gostovanju kod Spezije sa 1-3 i nisu uspjeli obraniti 2-0 pobjedu sa svog terena otprije tri dana.

Iako je ukupni rezultat bio 3-3, dalje je prošla Spezija zbog toga što je bila bolje plasirana nakon ligaškog dijela natjecanja.

Spezia je povela sa 3-0 golovima Galabinova (3), Maggiorea (50) i N’Zole (53), a asistent za treći gol bio je 22-godišnji hrvatski stoper Martin Erlić. Erlić je uputio dugu loptu sa svoje polovice, N’Zola je nadmudrio  svog čuvara i zatim izašao sam pred Adriana Šempera na vratima Chieva te ga lagano svladao.Konačnih 3-1 postavio je Leverbe (90+3-11m) iz kaznenog udarca u sudačkoj nadoknadi.

Erlić je odigrao čitav susret za Speziju, dok je Šemper branio svih 90 minuta za Chievo.

Spezia, koja nikada u svojoj povijesti nije igrala u Serie A, u finalu doigravanja će igrati protiv pobjednika susreta Pordenone – Frosinone koji svoj uzvrat igraju u srijedu, a u prvom dvoboju u Frosinenone bolji je bio Pordenone sa 1-0.



Još ranije su plasman u Serie A izborili Benevento i Crotone.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI