ŠEF HNS-a DAVOR ŠUKER TAKOĐER SE IZJASNIO: Poslao oštru poruku osnivačima Superlige! Posebno je pohvalio dvojicu ljudi

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Predsjednik hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker rekao je u ponedjeljak za španjolsku “Marcu” kako UEFA neće dopustiti osnivačima Superlige da kontroliraju nogomet u Europi.

Ne smijemo dozvoliti urušavanje

“Iz UEFA-e nećemo dopustiti urušavanje nogometne piramide temeljene na solidarnosti među klubovima i među 55 europskih nogometnih saveza”, izjavio je Šuker, član izvršnog odbora UEFA-a, europske krovne nogometne organizacije.

“Dvanaest klubova ne može kontrolirati čitav europski nogomet, a to kažem iz svog igračkog iskustva. I to kao bivši igrač dvaju od tih klubova, Real Madrida i Arsenala, a sada i kao osoba koja upravlja Savezom”, dodao je.

Podsjetimo u nedjelju navečer je 12 bogatih klubova dogovorilo osnivanje Superlige, zatvorenog natjecanja u kojem bi se “što je prije moguće” natjecalo 20 klubova.



I ‘mali’ klubovi moraju imati mogućnost igrati i slaviti protiv ‘jačeg’

“Nogomet kakav poznajemo sada treba i dalje biti takav. Treba dopustiti malim klubovima i onima srednje veličine da se natječu protiv velikih te da ih pokušavaju pobijediti. To je sport kakvog svi želimo, a kojeg ne žele malobrojni vlasnici klubova”, istaknuo je Šuker.

Nakon Dinama i Seville, Šuker je  dio svoje nogometme karijere od 1996. do 1999. proveo igrajući za Real Madrid, s kojim je bio pobjednik Lige prvaka 1998, pa je nakon toga igrao za Arsenal do 2000. godine, izgubivši finale kupa Uefa od turskog Galatasaraya.

Zahvalio je političarima koji su digli glas protiv Superlige

“Potrebno je zahvaliti političarima poput Macrona i Johnsona jer su se svrstali na stranu nogometa kakvog mi želimo”, rekao je Šuker. “Sada je jasno da ovi klubovi žele imati svoje vlastito natjecanje, no što će biti s dječacima iz podmlatka? Hoće li oni, kao uvijek, željeti nogomet u kojem bi igrali, natjecali se i rasli kao igrači?”, upitao je.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI