SAV APSURD KINESKOG NOGOMETA: Argentinska zvijezda zaradila 26 milijuna dolara, a pogledajte mu učinak!

Potpisao je za kineski Hebei i gotovo mu se izgubio svaki trag, a u jednom trenutku bio je i najplaćeniji nogometaš svijeta.

Ne tako davno, prije svega godinu dana, Argentinac Ezquiel Lavezzi bio je internacionalna nogometna zvijezda. Imao je dobru karijeru u Napoliju i PSG-u, ali se u zenitu svoje karijere pomamio i odbacio ozbiljan nogomet te ga je zamijenio onim, hajmo reći, “umjetnim” kineskim.

Potpisao je za kineski Hebei i gotovo mu se izgubio svaki trag, a u jednom trenutku bio je i najplaćeniji nogometaš svijeta. No, Lavezzi je zapravo živi dokaz svog apsurda kineskog nogometa. Naime, statistika ne laže, Lavezzi, koji je po vokaciji krilni napadač, u Kini do sada nije zabio niti jedan jedini gol, a u godini dana zaradio je oko 26 milijuna dolara. Dio novca dobio je od kluba, a dio od bonusa i sponzora, a upisao je tek četiri asistencije za 775 minuta na travnjaku.

Ipak, pronicljiv je Lavezzi. Osigurao se kako bi zaista i dobio taj novac, u ugovoru mu je stajalo da mu klub mora do 10. ožujke isplatiti 26.7 milijuna dolara, a da mu do tada nisu isplatili novac, pali bi u dug od još 20 milijuna dolara. Da Kinezi nisu podmirili Lavezzijeve zahtjeve, ugovor bi mu se automatski raskinuo, a on bi dobio 20 milijuna dolara. Uz to Lavezzi je još “iskamčio” namješten stan, vilu, dva automobila, vozača i prevoditelja.

No, to nije sve, kako je odigrao tek prvi dio sezone, a drugi dio proveo je izvan terena zbog ozljede, Lavezzi čak nije ni boravio u Kini. Vratio se u Argentinu gdje je sanirao ozljede i tamo se oporavlja do nove sezone koja počinje u ožujku. Spomenimo još kako kineski klub razmišlja o raskidu ugovora, a to je tek nagađanje.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI