ŠARIĆ: Nije mi jasno da netko može biti umoran igrati za reprezentaciju, a nagradu za debitanta godine trebao sam dobiti

Malcolmu Brogdonu čestitam iz svega srca na dobivenoj nagradi, ali ni kad sam išao tamo ni u ova dva mjeseca nisam razmišljao kao da mi je on nekakvi protivnik u tom izboru. Više sam razmišljao da bi to mogao biti Embiid.

Dario Šarić nije dobio nagradu za rookieja godine, a otvoren kakav jest i bez dlake na jeziku priznao je da se osjeća razočaranim te se odmah po dolasku u Zagreb obratio novinarima. Štoviše Šarić je sam sazvao presicu i usput se svima ispričao jer kako je rekao „ne može svaki dan odgovarati na pitanja pa bolje da to riješimo odmah“.

”Mogu reći da se u neku ruku osjećam razočarano. Ne bih htio reći da se osjećam prevareno. Očekivao sam tu nagradu s neke sportske strane, tako sam na to gledao. Odigrao sam 81 utakmicu, u početku je bilo malo teže dok se nisam naviknuo, ali onda je krenuo dobar niz mojih igara i na račun njih sam se stvarno imao pravo nadati da ta nagrada dođe u moje ruke”, izjavio je Šarić.

”Ali takve su okolnosti i Malcolmu Brogdonu čestitam iz svega srca na dobivenoj nagradi, ali ni kad sam išao tamo ni u ova dva mjeseca nisam razmišljao kao da mi je on nekakvi protivnik u tom izboru. Više sam razmišljao da bi to mogao biti Embiid. Razmišljao sam kao jednom u povijesti se podijelila nagrada između dva igrača i to bi mogao biti slučaj i ovaj put, s obzirom na okolnosti. Ali da će ovako nekako završiti, nisam očekivao.”, rekao je iskreno hrvatski reprezentativac.

Šarić je potom objasnio kako je dobio podršku legendarnih igrača poput Tracyja McGradyja i Charlesa Barkleyja, ali i da je iz razgovora s njima iščitao kako vjerojatno nije dobio nagradu za rookieja godine. No, to što su oni stali iza njega puno mu znači.

”Imao sam dobru sezonu. Da budem iskren, ni sam nisam očekivao da će biti takva. Stvarno sam zadovoljan s cijelom sezonom, mislim da sam dobro predstavljao svoju obitelj, grad i državu. Ali opet ostaje taj jedan žal, kako bi rekao moj prijatelj kao da sam pao ispit, samo što ne mogu izaći drugi put.”



”Ovo mi jednostavno mora biti nekakav vjetar u leđa, da jednostavno pokažem kako je netko pogriješio, odnosno da su pogriješili oko donošenja te odluke. Samo ću biti još gladniji i željniji, već prvom prilikom u reprezentaciji pa onda opet u NBA-u”, rekao je Šarić.

Nakon toga, Šarić se okrenuo reprezentaciji i otkazima nekih mladih igrača, koji ovo ljeto neće biti na raspolaganju izborniku Petroviću.

”Bilo bi stvarno lijepo da smo se okupili u punom sastavu, s tim mladim igračima koji su bazirali ljeto na tome da napreduju kao igrači. Pogotovo zbog tog zanosa koji nas prati od Olimpijskih igara. No, gledam samo prema naprijed i mislim da možemo napraviti dobre stvari”, izjavio je Šarić te nadodao:

”Nisam nikoga nagovarao i mislim da nikoga ne treba nagovarati ako neće igrati. Kad smo pričali o reprezentaciji u tom drugom ili trećem mjesecu, svi su bili unutra, tako da su me neki iznenadili. Po meni za reprezentaciju ne možeš biti umoran, ali svi smo mi ljudi različiti.”

Tada je dodatno otvorio dušu: „Nisam razgovarao s Hezonjom i Žižićem. Svi znaju da je Aco bio u Americi i posjetio sve igrače. Kad mi je on rekao da su svi spremni pomoći, iako je Hezonja nekoliko dana ranije izjavio da ga neće biti, računao sam da je to riješeno. Sve se kasnije rasplelo na brzinu. Nisam nikoga zvao, ni nagovarao. To je individualna stvar i smatram da nikoga ne treba nagovarati na nešto što ne želi. Ne vjerujem da je bilo tko nagovarao nekog nogometaša ili rukometaša da dođe u reprezentaciju. Doduše, razgovarali smo tijekom sezone kad bismo igrali međusobno. I Hezonja, i Bender, i Zubac su mi govorili da su spremni doći. Zato sam ostao iznenađen, makar sam za neke i mislio da neće doći.

Dario je to i dodatno argumentirao.

– Ako sam ja prošle godine mogao s Efesom završiti sezonu sredinom lipnja pa za nekoliko dana doći u reprezentaciju i odigrati turnir u Torinu, onda otići u SAD na potpis ugovora, vratiti se na pripreme, odigrati olimpijski turnir, opet otići u SAD i nakon svega odigrati 81 utakmicu u sezoni… Jasno mi je, recimo, da je Anti Tomiću godinama bilo teško jer bi njemu klupska sezona uvijek završila u lipnju. U NBA ligi si gotov sredinom travnja ako ne uđeš u doigravanje, a sezona počinje krajem listopada. Nije mi jasno kako potpuno zdrav ne možeš igrati za reprezentaciju.

Na kraju je parafrazirao svog prijatelja i kapetana reprezentacije Roka Ukića.

– On je to najbolje rekao… Ne mislim da sam veći Hrvat od Žižića i Hezonje zato što igram za reprezentaciju. Ja jednostavno imam taj osjećaj koji netko drugi nema. Svi smo mi različiti – zaključio je Dario Šarić.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI