SAMIR TOPLAK SE VRATIO U RODNI GRAD: ‘Odlučio sam se boriti za svoj Varaždin’

Zeljko Hajdinjak/Cropix

Donedavni i dugovječni trener zaprešićkog Intera (vodio ih je 5 i pol godina) Samir Toplak vraća se u svoj rodni grad i preuzet će klupu Varaždina, odlučila je tako uprava varaždinskog prvoligaša. On je na klupi naslijedio Luku Bonačića s kojim je ugovor sporazumno raskinut.

Predsjednik kluba Stjepan Cvek opisao je kako su se sporazumno razišli s Lukom Bonačićem i kako su tekli pregovori s novim trenerom o preuzimanju klupe.

“Donijeli smo odluku da vratimo Samira Toplaka u klub. On je domaći čovjek, poznaje situaciju u klubu i momčadi, ima iskustva i mislimo da je najbolje rješenje. Još 15 kola je do kraja i ima prostora za napredak i osvajanje potrebnih bodova. Još radimo i na tome da ojačamo momčad, pa možemo reći da radimo sve da osiguramo ostanak u ligi”, kategoričan je bio Cvek.

Samir Toplak otvoreno je odmah prokomentirao stanje u momčadi i naveo što sve treba učiniti da se ostvari cilj – ostanak u HT Prvoj ligi.

“Vjerujem da se pomak može napraviti. Prvi mi je zadatak da uvjerim igrače da vjeruju u sebe a onda i meni. Moram ih dići na psihološkom planu. Uvidio sam u taktičkom smislu što treba popraviti i odmah ćemo raditi na tome. Siguran sam da možemo osigurati prvoligaški status, da u to ne vjerujem ne bih niti dolazio u klub. Moram vratiti momčadski duh, najprije ću to učiniti kroz razgovore i taktičke treninge. Varaždin mora biti momčad, trebamo izacimo sav egoizam. Tko nije spreman staviti se u funkciji kluba i momčadi bolje da to sada kaže i odmah odustane. Mislim da su spustili glave i ne rješavaju momčadske stvari”, dodao je Toplak. Nakon službenog predstavljanja Toplak je svoju novu momčad poveo na prvi trening.



Varaždin je trenutno posljednji s 12 osvojenih bodova. Ispred njih je Istra 1961 s 15 bodova i Inter sa 16 bodova. Čeka je velika borba za održavanje prvoligšakog statusa.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI