SAM PROTIV SVIH! Kloppovi dani u Liverpoolu bliže se kraju, navijači i klupske legende traže otkaz, a ni statistika nije dobra!

Izvor: Liverpoolfc.com

U sedam premierligaških utakmice ove godine, Liverpool je upisao samo jednu pobjedu, tri puta je remizirao i tri puta gubio. Posljednji poraz bila je pretposljednja kap u već prepunoj čaši.

Claudio Ranieri najbolji je primjer kako se slava i status idola može promijeniti preko noći. Nijemac na klupi Liverpoola, Jurgen Klopp, to bi mogao osjetiti vrlo brzo, štoviše, engleski mediji nagađaju, kako bi već nakon sljedećeg kola, ako ‘kiksa’, mogao dobiti otkaz. Prije samo dva mjeseca, Klopp je bio drugi u prvenstvu s ‘Redsima’, bili su ozbiljni konkurenti Chelseaju, ali u 2017. godini sve je krenulo naopako.

U sedam premierligaških utakmice ove godine, Liverpool je upisao samo jednu pobjedu, tri puta je remizirao i tri puta gubio. Posljednji poraz bila je pretposljednja kap u već prepunoj čaši. Liverpool je izgubio od aktualnog prvaka, danas fenjeraša lige, Leicestera,  s 3:1 (gubili su 3:0), a navijači i klupske legende pokrenuli su hajku na njemačkog stratega.

Klopp zaista više nema pokriće, na klupi liverpulskog kluba je od ljeta 2015. godine, a do danas nije značajnije unaprijedio sustav. To je nagnalo bivšeg igrača, klupsku legendu i najvećeg kritičara Liverpoola, Jamiea Carraghera da javno prozove trenera, a navijači su po društvenim mrežama već počeli pisati: “Klopp, odlazi”.

“Ne razumijem zbog čega nije promijenio taktiku. Ima previše povjerenja u neke igrače. U ljetnom prijelaznom roku mora nešto promijeniti”, kazao je Carragher.

Navijači i klupske legende su jedno, ali statistika je nešto sasvim drugo, a niti ona ne ide u prilog Kloppu. Otkako je prije dva ljeta preuzeo klub, statistika kaže kako je u 55 ligaških utakmica skupio manje od Brandana Rodgersa. U Premiershipu je Kloppov Liverpool osvojio 94 boda, Rodgersov 97 bodova. Ne treba ni spominjati koliko je Rodgers bio omražen kod navijača koji su njegovu ostavku zazivali mjesecima.

Spomenimo i kako Klopp ima gori učinak od Davida Moyesa, trenera koji će navijačima Manchester Uniteda ostati u sjećanju kao jedan od najvećih promašaja u povijesti kluba.

Liverpool je trenutno na petom mjestu Premiershipa i ima bod manje od Arsenala koji je, kao i uvijek, četvrti, a baš je u sljedećem kolu na rasporedu sraz tih dvaju momčadi koji bi možda mogao biti posljednji za Kloppa.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI