SADA JE JASNO ZAŠTO JE MOURINHO POTJERAO IBRAHIMOVIĆA!

Screenshot

United je prošloga ljeta ojačao obranu i vezu, a Zlatana su doveli kao slobodnog igrača na ugovor od jedne sezone. Ibrahimović je oduševio igrom, ali...

Manchester United odlučio je kako neće produžiti ugovor Zlatanu Ibrahimovću. Vijest je to koja je odjeknula Otokom, a kako i ne bi kada je legendarni Šveđanin dobar dio ove sezone praktički sam donosio bodove Mourinhovoj momčadi. Zlatan se trenutno oporavlja od ozlijede koljena i trebao bi se vratiti prije početka sezone, ali neće se vratiti u United.

Odluka je to koja je podigla dosta obrva jer Zlatanova forma nije u padu i još uvijek ima kvalitetu i fizičku spremu za igranje u vrhunskim klubvima, no pozadina priče ipak je malo drugačija. Naime, Mourinho planira složiti momčad koja bi ‘drmala’ Europom u sljedećih par sezona, a za to mu ipak trebaju dugoročna rješenja, a ne igrači koji bi jednu, dvije sezone ‘krpali’ rupe. Zlatan je ipak zagazio u 36. godinu života, njegova cijena više nije onako astronomska da bi se njime moglo trgovati, a opet pruža dobre partije i traži izdašna primanja.

Dakle, ove sezone Zlatan je poslužio svrsi kao premosnica dok se ne nađe dugotrajno riješenje u napadu. United je prošloga ljeta ojačao obranu i vezu, a Zlatana su doveli kao slobodnog igrača na ugovor od jedne sezone. Ibrahimović je oduševio igrom, ali United se drži plana i ovoga ljeta će krenuti u potragu za napadačem, štoviše, za jednog se već priča kako je dogovorio uvjete.

Riječ je o napadaču aktualnog prvaka Europe, Real Madrida, Alvaru Morati. Morata se prema napisima otočkih medija već odlučio za United i samo preostaje dogovor s Realom oko odštete. Englezi tvrde kako je u igri oko 70 milijuna eura.

Morati su 24 godine, dakle, u najboljim je godinama i u naponu snage, ali ove sezone uglavom je ulazio s klupe, no, uspio je nekako dogurati do sveukupno 20 golova. Moratin menadžer Juanma Lopez sastao se u petak s generalnim direktorom Reala, Jose Angelom Sanchezom, koji ima dužnost izvući što veću odštetu za Moratu.



Real će u svakom slučaju profitirati na Morati, kojeg su vratili iz Juventusa za 30 milijuna eura, ali Englezi pak tvrde da osim Morate Mourinho ima još jednog napadača u vidu. Riječ je o senzaciji talijanskog prvenstva Andreji Belottiju, ali za njega Torino navodno traži gotovo sto milijuna eura. Dakle, Morata je prva opcija, a ipak je riječ o kvalitetnom napadaču koji se dokazao već nekoliko puta.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI