Rožman presretan nakon pobjede: ‘Bili smo jako frustrirani’! Jovičević ima samo glavobolje

Foto: Cropix

Rijeka je u posljednjem susretu 33. kola HNL-a slavila na Rujevici protiv Dinama s 2:0 i vratila se nakon krize na pobjednički put  i u borbu za drugo mjesto. Pet su bodova igrači Simona Rožmana udaljeni od Lokomotive koja je na poziciji za Ligu prvaka. Trener domaćih nije krio zadovoljstvo ishodom utakmice.

“Drago mi je prvenstveno zbog igrača jer osim drugog poluvremena u Osijeku mislim da smo bili bolji od svih. Nije nam išlo, stvarno su patili, frustracija je bila jaka, puno je bilo kritika sa svih strana. Ali bili smo mirni jer smo znali što želimo. Teška utakmica, kada zabiješ u otvaranju je lakše. Prepustili smo dominaciju Dinamu ali ih držali dovoljno daleko od gola pa su nam teško zaprijetili. Mislim da smo zasluženo pobijedili, pokušat ćemo u ovom mjesecu vratiti se osnovama same igre da bismo osigurali Europu i u najboljoj mogućoj formi dočekali finale kupa”, kazao je strateg momčadi s Rujevice.

Toliko sretan ipak nije bio njegov kolega s druge strane Igor Jovičević ali vidio je neke dobre stvari na od svojih igrača.

“Vidio sam energiju, da je momčad danas ginula. Sasjekao nas je gol na početku, u nastavku kada smo bili najbolji osjetio sam da možemo preokrenuti, pa nam se dogodio se drugi gol. Onda je bilo nervoze, puno smo forsirali i nije više bilo mirnoće u igri. Prilika mladima? Želimo vidjeti neke igrače koji su budućnost Dinama i sada si to možemo priuštiti. Znam da je ovo derbi, da će kritike biti upućene meni, ali moramo ove dečke vidjeti u stresnim situacijama. Mi moramo biti bolji, jači i odlučniji, pokazati zašto smo prvaci i ne umanjivati njihove zasluge. Ovo je novi ciklus, dajemo priliku mladima i dok se to ne uklopi bit će malo šareno, katao je Jovičević nakon poraza na Rujevici.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI